Kars’ta “Beyaz Önlüklüler” meslektaşlarını andı

Kars’ta “Beyaz Önlüklüler” meslektaşlarını andı

2 yıldır etkisini sürdüren pandemide kesintisiz hizmet sunan “Beyaz Önlüklüler” ailesinden olan eczacılar pandemide hayatını kaybeden meslektaşlarını Kars’ta da andı. Eczacılar yakalarına siyah kurdele takarak, 1 dakika saygı duruşunda bulundular.

Volkan KARABAĞ

81 ilde eş zamanlı yapılan anma etkinliği Kars’ta da Kazımpaşa Caddesinde yapılan programa 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Kars İl Temsilcisi Eczacı Kerime Yenice Yılmaz ve kentte görev yapan eczacılar katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kameralar karşısına geçerek ilk Covid-19 vakasını açıklaması ve pandeminin başlangıcının üzerinden 2 yıl geçtiğini ifade eden Yılmaz, “Zamanın hızla akıp geçtiği çağımızda acılarla, zorluklarla, hüzünlerle, kayıplarla ve mücadeleyle dolu, hiç bitmeyecek gibi gelen koskoca 2 yıl. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, yakınlarımızı kaybettik. Hayata veda edenler arasında meslektaşlarımız, eczanelerimizde ve çalışma alanlarımızdaki arkadaşlarımızda vardı.” dedi.

Yılmaz, 11 Mart 2020’den bu yana Covid-19 pandemisi nedeniyle ülke genelinde 76 meslektaşlarını, 24 eczane teknisyenlerini ve 2 eczane odası çalışanlarını kaybettiklerini de ifade ederek, “Beyaz önlüklüler ailesinin bir ferdi olan bizler, pandemi boyunca kesintisiz hizmet sunmak için elimizden gelen gayreti sarf ettik. Kliniklerde cansiperane şeklinde çalışan hekimlerimize ve sağlık personeline yalnız hastanelerde değil, kimi zaman filyasyon ekibine dahil olarak, kimi zaman ilaç tedariğinde aktif rol alarak destek olmakla kalmadık; birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu olmanın bir gereği olarak doğrudan halkımıza ilaç hizmeti sunarak ön saflarda yer alma sorumluluğundan da ödün vermedi.” diye konuştu.

“Elbette zaman zaman bizleri de üzen, yoran, yıpratan, kıran, inciten olumsuzluklarla karşılaştık.” diyen Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ancak bu bizim insan ve çevre sağlığı için hizmet etme görev ve bilincimizi etkilemedi, etkilemeyecekte. Toplumun aktif ve ayrılmaz bir parçası olan eczacılık mesleği e bu mesleğin icrası sırasında görev ala tüm personeller dün olduğu gibi yarın da sağlıklı bir yaşam için elinden gelen gayreti gösterecektir. Bugün 11 Mart 2022 ve biz bugün Covid-19 pandemisi nedeniyle aramızdan ayrılan 76 meslektaşımızı, 24 eczane teknisyenimizi ve 2 eczacı odası çalışanımızı Türk Eczacıları Birliği’nde bölge eczacı odalarımızda, eczanelerde, hastanelerde, üniversitelerde, kurumlarda gerçekleştireceğimiz bir dakikalık saygı duruşu ile anacağız. Meslektaşlarımız ve meslek çalışanlarımızın yanı sıra pandemi boyunca hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, o değerli ve aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad, mekanları  cennet olsun.”

Açıklamanın ardından eczacılar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

kars’ta-“beyaz-onlukler”-meslektaslarini-andi-(1).jpgkars’ta-“beyaz-onlukler”-meslektaslarini-andi-(2).jpgkars’ta-“beyaz-onlukler”-meslektaslarini-andi-(3).jpgkars’ta-“beyaz-onlukler”-meslektaslarini-andi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler