Kars’ta dolmuşçular caddeyi kapattı

Kars’ta dolmuşçular caddeyi kapattı

Kars’ta şehir içi dolmuşçuluk yapan bir grup şoför, diğer hattın kendi yolcularını taşıması gerekçesiyle protesto etmek için yol kapattı.

KARS HAKİMİYET

Kent merkezinde Harakani Devlet Hastanesi dolmuşçuları, başka bir hattın arabalarının üzerine “Devlet Hastanesi” yazarak yolcu almalarına tepki göstererek, eylem yaptı. Faikbey Caddesini ve Kazımpaşa Caddesini trafiğe kapatan dolmuşçular, Vali Türker Öksüz ile görüşmeyi talep ettiler.

Olay yerine gelen polis ekipleri yoldan geçen araç sürücülerinin mağdur edilmemesi için yolun açılmasını istedi. Kendilerinin mağduriyetinin giderilmesi için tepki gösteren şoförler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Polislerin uzun uğraşlar sonucu dolmuşçuları ikna etmesi ile dolmuşlar yoldan çekilerek Cumhuriyet Meydanına götürüldü. Kars 1 Nolu Şehir İçi Dolmuşçular ve Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Okan Ulakçı başkanlığında oluşturulan bir grup heyet ile polis ekipleri Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile görüşmek için Belediye binasına gitti.

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’den görüşen Ulakçı çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Belediye 2017 yılında üzerine düşeni yaparak karar almış. Aldığı kararda “O hattın araçları “Devlet Hastanesi” yazısını taktığı sırada 155 Polis İmdat hattı aranarak, araç plakası ve aracın bulunduğu yer, gittiği yön belirtilerek, ihbarda bulunulması” ibaresine yer veriliyor. Başkan ile görüştüğümüzde başkan bize ihale konusunu söyledi. Ancak bazı araçlar süreli bazı araçlar ise süresizdir. 2017 yılından sonraki ihalelerde süreli olarak geçiyor, onlara bir işlem yapılabilir mi ona bir şey diyemem fakat 1999 tarihinden 2007 tarihine kadar verilen hatların tamamı kalıcıdır, hiçbir şekilde iptal edilemez.” dedi.

Görüşmenin ardından dolmuşçular protestoyu sonlandırarak işlerinin başına geçti.

kars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(1).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(2).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(3).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(4).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(5).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(6).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(7).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(8).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(9).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(10).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(11).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(12).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(13).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(14).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(15).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(17).jpgkars’ta-dolmuscular-caddeyi-kapatti-(18).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler