Kars’ta “Dünya Çevre Günü’

Kars’ta “Dünya Çevre Günü’

Kars’ta, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Volkan KARABAĞ

Kars Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tuncer Tekin, Kars Valiliği koordinesinde “01 – 07 Haziran Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında, şehirdeki okullarda çevre eğitimi verileceğini söyledi.

Vali Türker Öksüz’ün ziyaret edilmesinin ardından hafta dolayısıyla öğrenciler arasında düzenlenen “çevre” konulu yarışmalarda dereye girenlere ödüllerinin verileceğini de açıklayan Müdür Tekin, hafta boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerinin bisiklet turu, resim sergisi, çevre yürüyüşü ve fidan dikimi gibi etkinliklerle devam edeceğini dile getirdi.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerde hedeflerinin Kars’ı “Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler ” anlayışı içerisinde geleceğe taşımak olduğunu da belirten Müdür Tuncer Tekin yaptığı açıklamada; “Bu da, sadece denetimler ile değil; ancak, ilimiz insanları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin çabası ve yaklaşımları ile sağlanabilecek bir husustur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünya insanlarının “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü” nü en içten dileklerimle kutluyor ve çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

İnsanın, bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumaya ve geliştirmeye yönelik büyük sorumluluğunun vurgulandığı, 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana 5 Haziran tüm dünyada “çevre günü” olarak kutlanmaktadır.

Bu bağlamda; Ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamalarının daha katılımcı, çok paydaşlı şekilde gerçekleştirilmesi, çevre sorunlarının ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından duyurulacak bir temayla Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanacağı hakkında 20 Mayıs 2022 tarih ve 2022/3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlanmıştır. Zira; Çevre kirliliği ile mücadele etmek, doğayla uyum içerisinde yaşamak, her bireyin asli görevleri arasında olmalıdır. İnsanlar; yaşadıkları çevreyi koruma, bilinçli kullanma, kollama, etkin çevre politikalarını destekleme ve yaygınlaştırma politikası gütmelidir.

Her insanın, günlük hayatta alabileceği küçük tedbirlerle, çevre kirliliğiyle mücadele etmesi, gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın küçük ama belki de en önemli adımı olacaktır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak; Alo 181 ve CİMER üzerinden yapılan çevre konulu şikayetler gereği yapılan denetimler, ÇED ve Çevre İzinleri konularında yapılan denetimler, birleşik ve rutin denetimlerimiz ile çevremizin korunması adına azami gayreti gösteriyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler