Kars’ta eczaneler maske sorgusunda!

Kars’ta eczaneler maske sorgusunda!

Kars’ta bir eczacı eczanesinin camına “Maske yoktur. Gönderilecek olan maskeler henüz elimize ulaşmadı. Ne zaman geleceğini de bilmiyoruz” diye yazdı.

KARS HAKİMİYET

Devlet, korona virüs önlemleri kapsamında kullanılmak üzere maskelerin eczaneler aracılığıyla ücretsiz dağıtılacağını ilan etti. Ancak ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da bu sistem gerek eczacılar gerekse vatandaşlar için sıkıntılı devam ediyor.

Vatandaş, cep telefonlarına gelecek olan şifre ile maske edinebileceğine inandığı için eczanelerin yolunu tutuyor. Bu nedenle eczane çalışanları da mesailerinin büyük kısmını ‘maske henüz gelmedi’ şeklinde cevap vermeye çalışıyor. Kars’ta ki bir eczacı da eczanesinin camına “Maske yoktur. Gönderilecek olan maskeler henüz elimize ulaşmadı. Ne zaman geleceğini de bilmiyoruz” şeklinde uyarı yazarak maskelerin henüz gelemediğini vatandaşa duyurmaya çalışıyor.

Evlerine kapanarak sokağa çıkamayan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar maske ihtiyacı duymazken, sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar da maske edinemiyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara maskelerin ücretsiz ulaştırılması talimatının ardından Kars’ta ücretsiz maske dağıtımı geçen hafta olduğu gibi bu hafta da devam ediyor.

Kars Valiliği Vefa Destek Grubu tarafından Kars genelinde geçtiğimiz hafta 24 bin maske ücretsiz olarak vatandaşların yoğunluk gösterdiği yerde dağıttı. Bu hafta da yine aynı bölgelerde 24 bin maske ücretsiz olarak Cuma gününe kadar dağıtılacak. Böylece her vatandaşa bir maske veriliyor. Ancak Kars’ın nüfusu 284 bin. 24 bin maske kime yetecek? Şehrin belli noktalarında dağıtılan maskeleri edinmek için vatandaşlar zaman zaman kuyruklar oluşturuyor.  Polis ve bekçiler de maske dağıtımına nezaret etmesine ve sosyal mesafenin korunmasını sağlamalarına rağmen yine de insanlar bir araya gelerek kalabalıklar oluşturuyor.

Maske edinemeyen birçok vatandaş ise maske satışının yasaklanmasına da tepki gösteriyor ve bari ‘paramızla satın alalım. Yetkililer de fahiş fiyat kontrolü yapsın” diyor. Ayrıca maske bulamayan ve aynı maskeyi defalarca kullanmak zorunda kalan mağdur kesimler var. Aynı zamanda Kars’ta tek bir vatandaşın cep telefonuna maske ile ilgili olarak bir şifre gelmiş değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler