Kars’ta merakla beklenen karar açıklandı! İşte sigara yasağı gelen caddeler

Kars’ta merakla beklenen karar açıklandı! İşte sigara yasağı gelen caddeler

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda sigara içmenin yasak olduğu caddeler belli oldu.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda bugünden itibaren özellikle araç trafiğine kapalı alanlarda, toplu taşıma araç durakları ve Faikbey, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Atatürk, Kazımpaşa, Haydar Aliyev ve Halitpaşa Caddelerinin tamamında, Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi ve Davut Aksu Caddelerinin kesiştiği noktaların içerisinde kalan (Hapan Mevkii) bölgede ve tüm pazar yerlerinde vatandaşların sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin (içilmesinin) yasaklanmasına karar verildi.

Ayrıca aynı genelgeye istinaden 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sosyal mesafe, maske ve diğer belirlenen kurallara riayet etmek kaydıyla sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının yasaklanması kararı alındı.

Alınan kararlara riayet etmeyen vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 789,00 TL ile 3.180,00 TL arasında, Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezası uygulanacağı ve Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, gerekli adli işlem başlatılacağı da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler