Kars’ta modern besiciliğe ilk adım atılıyor

Kars’ta modern besiciliğe ilk adım atılıyor

Kars’ta Karadağ Tepesi Mevkiinde, Kars- Ardahan Karayoluna yaklaşık 3 km mesafede kurulmakta olan Besi Organize Sanayi Bölgesi, hayvan sahiplerini modern besiciliğe teşvik edecek.

KARS HAKİMİYET

Besi Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte, büyükbaş hayvanlar şehrin belirli bir bölgesinde toparlanacak. Hayvan sahipleri günümüz tekniklerine uygun olarak modern besiciliğe teşvik edilecek ve böylece şehrin gelişimini sağlanacak. Artık Kars’ta daha sağlıklı ve verimli çevrede insan sağlığına zarar vermeyen bir ortamda besi hayvanı yetiştirilecek.

Yaklaşık 150 hektar arazi üzerinde kurulan Kars Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Bölgesinde, besi işletme alanı, sanayi alanı, idari ve sosyal tesis, organik gübre depolama alanı, acil kesim ve hayvan tedavi ünitesi yer alacak. Alanda ayrıca karantina alanı, tır ve kamyon garajı, ağaçlandırılacak alan, muayene sevk ve kontrol merkezi, teknik hizmet alanı, yeşil alan, sağlık koruma bandı, arıtma tesisi, biyogaz üretim alanı, kantar ve yollar yer almış olacak.

50 adet 50 başlık, 50 adet 100 başlık, 15 adet 250 başlık olmak üzere toplamda 11 bin 250 büyükbaş hayvanın besi alacağı Kars Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Bölgesi, 14 Haziran 2016 tarihinde ihale edildi. İhale Bedeli 16 Milyon 525 bin ₺ olan Organize Besi Bölgesi 13 Temmuz 2021 tarihinde Kars halkının hizmetine sokulacak.

Kars TDİ Besi OSB, Eskişehir, Diyarbakır, Amasya Suluova, Ankara Çubuk, Gaziantep Oğuzeli, Ankara Sincan, Kayseri Beydeğirmeni ve Şanlıurfa’nın ardından 9’unu sırada yer alıyor. Kars TDİ Besi OSB’nin ardından sırasıyla, Malatya Yazıhan, Sivas Şarkışla, Afyonkarahisar Bolvadin, Erzincan, Çorum Alaca, Gümüşhane Kelkit ve 16’ıncı sırada Van TDİ Besi OSB geliyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, Vali Türker Öksüz, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Bölgesi’nin inşaatında incelemelerde bulunarak Kars TDİ Besi OSB Bölge Müdür Vekili Filiz Çalış’tan bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler