Kars’ta PKK/KCK operasyonunda göz altına alınan şahıslar adliyeye sevk edildi

Kars’ta PKK/KCK operasyonunda göz altına alınan şahıslar adliyeye sevk edildi

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, hakim karşısına çıkarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Volkan KARABAĞ

Önceki gün Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerini tespit etmek için operasyon gerçekleştirdi.

Kars ve Susuz ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında HDP Susuz İlçe Başkanı M.K.’nın da aralarında bulunduğu HDP eski meclis üyeleri Ş.İ., A.Ç., İ.T. ve HDP İl eski yöneticisi G.Ç. terör örgütüne üye olma suçundan gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadelerinin alınması için emniyete götürüldü. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, ele geçirilen örgütsel doküman, kitap ve dijital materyallere de el konuldu.

Gözaltına alınan şahıslar sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri içerisinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

karsta-pkkkck-operasyonunda-goz-altina-alinan-sahislar-adliyeye-cikartildi-7.jpgkarsta-pkkkck-operasyonunda-goz-altina-alinan-sahislar-adliyeye-cikartildi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler