Kars’ta Ramazan pidesi görücüye çıktı

Kars’ta Ramazan pidesi görücüye çıktı

Kars’ta Ramazan ayının başlamasıyla fırınlarda da mesai başladı. İftar saatinde yoğunluk yaşanmaması adına pide üreticileri pidelerini hazırlarken, vatandaşlar da iftar saati öncesi pidelerini alarak evlerinin yolunu tutuyor.

Volkan KARABAĞ

Ramazan ayında sahurların ve iftarların vazgeçilmezi dediğimizde aklımıza ilk gelenlerden olan Ramazan pidesi, hem tok tutmasıyla hem de lezzetiyle Ramazan ayının eksilmeyenleri arasında yer alıyor. Kars’ta Ramazan ayının ilk gününde oruçlarını pide ile açmak isteyen vatandaşlar fırınların önünde sıraya girdi.

Birçok ilde 300 gram pidenin Kars’ta 350 gram olarak vatandaşa 10 TL’den sunulacağını söyleyen Kars Esnaf Odalar Birliği Başkanlığı Murat Bakırhan, “Ramazan ayı malumunuz yaklaşıyor, ülkemiz büyük bir felaket atlattı, burada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kars’ta ekmek fiyatları sabitlendi 5 TL, 350 gram pide fiyatları ise 10 TL’dir. Başka illerde 300 gram olan pideler bizim şehrimizde 350 gram olarak vatandaşa sunulacak. Ayrıca susamlı pidelerimiz 12.50 TL, susamlı ve yumurtalı pidelerimiz 15 TL olarak satışa sunulacaktır. Ramazan ayında da bütün fırıncılarımız görevlerinin başında olacak, hafta sonu Pazar günü nöbetçi fırın uygulaması Ramazan ayı boyunca kaldırıldı, tüm fırıncılar açık olacak.” dedi.

Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan pidesi hamuru için;

5 su bardağı un

2,5 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Ramazan pidesi sosu için;

1 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

Ramazan Pidesi Üzeri için;

Susam

Çörek otu

Ramazan pidesi yapılışı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler