Kars'ta "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" programı

Kars'ta "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" programı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde il Müftülükleri ev sahipliğinde “Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları” düzenleniyor.

Ercüment DAŞDELEN

Bu kapsamda İl müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kars Şubesi iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Kars Kültür ve Turizm Konferans Salonu’nda Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar’ın katılımıyla “Ramazan ve Zekat” konulu konferans gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konuşmasında İl Müftüsü Hamza Bayram, “Bizler bugün Müslümanlar tarafından çokça unutulan büyük bir ibadet olan Zekat konusunu konuşmak için bir araya geldik. Bu konuda bugün burada olmamızı sağlayan Allah'a hamdüsenalar olsun. Değerli vakitlerini ayırarak Kuran ayının ilk gününde bizlerle beraber olan saygıdeğer mevkidaşım, kıymetli hocam Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar’a teşekkür eder, Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve tüm islam coğrafyasına hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz eder saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunarım”  dedi.
Ardından kürsüye çıkarak din görevlilerine hitap eden ve zekat ibadetini topluma anlatma hususunda çok büyük bir vazifeyi yerine getiren din görevlilerini tebrik ederek sözlerine başlayan Müftü Çınar, "Tarihi akış içerisinde müslümanın en hassas olması gereken konulardan biri de zekat müessesesidir. Diyanet olarak bu meseleye dahil olmamız  emanetleri hak sahibine ulaştırmamız asli görevlerimiz arasındadır. Hayırla yapılan her hizmette olduğu gibi zekat hizmetinde de seferin en önde koşanı olarak insanlara örnek olmalıyız." diye konuştu.
Konferans katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler