Kars’ta yüzlerce çocuk camide buluştu

Kars’ta yüzlerce çocuk camide buluştu

Çocuklara namaz kılma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl ara tatilde düzenlenen “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında yüzlerce çocuk öğle namazında camilerde buluştu.

Volkan KARABAĞ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde yarı yıl tatilinde başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” adlı proje Kars’ta da hayata geçirildi. Kars İl Müftülüğü’nün organizasyonu ile camilerde 5 vakit namaza gelen çocuklar hem namaz kılmayı alışkanlık haline getirecek hem de çeşitli hediyelerle ödüllendirilecekler.

1 hafta sürecek olan projede çocukların yarı yıl tatilinde camide cemaate katılarak milli ve manevi değerlerini öğrenmesini katkı sunmaları amaçlanırken çocuklar “Namazını Kıl, Puanları Topla, Ödülleri Al!” sloganıyla çeşitli ödüllere de sahip olacaklar.

Yarışma sonunda kız çocukları için 198 ile 360 arası puan toplayanlar içerisinden, erkek çocukları için 225 ile 360 puan toplayanlar içerisinden çekilişle binlerce çocuğa sürpriz hediyeler verilecek. Mekan sınırlaması olmayan yarışmada başarılı olmak için, 8 gün boyunca namazların vakti içerisinde eda edilmesi yeterli olacak.

kars’ta-yuzlerce-cocuk-camide-bulustu-(3).jpegkars’ta-yuzlerce-cocuk-camide-bulustu-(2).jpegkars’ta-yuzlerce-cocuk-camide-bulustu-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler