Maske ve eldivenleri sokağa atmayın!

Maske ve eldivenleri sokağa atmayın!

Ölümcül koronavirüs salgınından korunmak için kullanılan maske ve eldivenler, gelişi güzel bir şekilde sokaklara atılıyor.

KARS HAKİMİYET

Kars’ta koronavirüs, beraberinde yeni sorunları da getirdi. Bazı duyarsız vatandaşlar, kullandıkları maske ve eldivenleri sokağa atarak virüs tehlikesi içerebilecek çevre kirliliğine sebep oluyor.

Ülke genelinde oluğu gibi Kars’ta da koronavirüs ile mücadele kapsamında en ufak ayrıntısına kadar düşünülmesi için çaba sarf ediliyor. Bilindiği gibi Kars Belediyesi vatandaşların kullandığı maske ve eldivenleri cadde ve sokaklara atmaması için şehrin muhtelif yerlerine özel çöp kovaları yerleştirildi. İlgili kurumlar tarafından sık sık yapılan uyarılarda kullanılmış eldiven ve maskelerin bu kutulara atılması ve kesinlikle sokağa atılması istenmesine rağmen bazı duyarsız vatandaşlar bu uyarıları dikkat almıyor. Yapılan uyarılarda koronavirüsten kendimizi ve ailemizi korumak için kullandığımız maske ve eldivenlerin kişisel hijyende büyük önemi olduğu vurgulanıyor. Her birimiz her gün para, kredi kartı, toplu taşıma araçları, çöp poşetleri, asansör ve bankamatik tuşları, market arabaları, apartman kapıları, kapı zili gibi sayamayacağımız birçok şeye dokunuyoruz. Bu nedenle olası mikrop barındıran ortak olarak kullanılan yüzeylerde olabilecek virüs, kullandığımız eldiven ve maskelere de bulaştığı biliniyor. Virüsün bulaşmaması için de söz konusu maske ve eldivenlerin sık sık değiştirilmesi ve kullandıktan sonra çöp kutularında atılması toplum sağlığı için büyük önem arz ediyor.

maske-ve-eldivenleri-sokaga-atmayin!-(1).jpgmaske-ve-eldivenleri-sokaga-atmayin!-(2).jpgmaske-ve-eldivenleri-sokaga-atmayin!-(3).jpgmaske-ve-eldivenleri-sokaga-atmayin!-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler