Müdür Düzgün yetiştiricileri uyardı

Müdür Düzgün yetiştiricileri uyardı

Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kurban Bayramı sonrası yetiştiricilere bazı uyarılarda bulundu.

Volkan KARABAĞ

Kurban Bayramının ardından bir açıklamada bulunan Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yetiştiricilerin sattıkları hayvanları Müdürlüklere bildirmelerini isteyerek, “Vatandaşlarımızın kestikleri kurbanlarının küpeleri gerek muhtarlıklar aracılığıyla gerekse kendilerinin aracılığıyla bizlere gelmeye başladı. Yetiştiricilerimiz de sattıkları hayvanlarını 1 hafta içerisinde bize bildirmeleri gerekiyor. Bize bildirmeyen yetiştiricilerimize cezai işlem uygulanacaktır.” dedi.

Kars’tan diğer illere hayvan sevkiyatı yapan yetiştiricilere de seslenen Müdür Düzgün, “Yetiştiricilerimiz Kars’tan giderken sevk kağıdı alıyorlar. Gittikleri yerde satamadıkları hayvan varsa geri Kars’a gelirken de yine sevk kağıdı alarak gelmelerini istiyoruz. Öbür türlü vatandaşlarımız bu hayvanlarını işletmelerine nakletmeleri için kaçak hayvan hareketinden mecburen kaçınmaları lazım. Yoksa biz cezai işlem başlatırız. Dönmüş olan yetiştiricilerimiz de bize gelerek hayvanlarını tekrar güncellemeleri için ihbarda bulunsunlar veya tespitini yaptırsınlar.” ifadesini kullandı.

Kars’tan geçen yıllara göre yüzde 60 hayvan sevkiyatının düştüğünü kaydeden Müdür Düzgün, “Bugün itibariyle tespit ettiğimiz 45 bin büyükbaş, 41 bin küçükbaş hayvan sevkimiz yapılmış. Bu düşüşü biz dişi hayvan sevkiyatı yapmaya izin vermemize bağlıyoruz. Hayvanlarını diğer illere götürüp satamayan yetiştiricilerimize bizim bazı tavsiyemiz bulunuyor. Bunlardan biri yetiştiricilerimiz 400 kilo üzerinde büyükbaş hayvanları arzu ederlerse bulundukları yerde Et-Balık Kurumuna canlı tartı olarak 15 TL’den verebilir, küçükbaş hayvanını da yine aynı şekilde canlı tartı olarak verebilir.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler