Örnek Anadolu Kadını 

Örnek Anadolu Kadını 

Yabancı dil öğretmeni olmak isteyen Tuğba İşbeceren İngilizceyi öğrenmeye başladı bile. En büyük destekçisi ise Mandracı eşi İsmail ve çocukları. 

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars Merkez Karakale köyünde ikamet eden 4 çocuk annesi ev kadını Tuğba İşbeceren (37), liseyi dışardan bitirdi şimdi de üniversiteye hazırlanıyor. Yabancı dil öğretmeni olmak isteyen Tuğba İşbeceren İngilizceyi öğrenmeye başladı bile. En büyük destekçisi ise Mandracı eşi İsmail ve çocukları. 
Tuğba ve İsmail (42) İşbeceren’in Maral (14), Cihan (12), İbrahim (8), Rabia (2) isminde dört çocukları var. Vaktini çocuklarının eğitimine harcadığı gibi kendi eğitimini de aksatmıyor. Köyün çalışkan ve başarılı kadını olarak bilinen Tuğda İşbeceren, eşinin işlerine yardımcı olmak için traktör sürmeyi bile öğrenirken, ev işleri ve fırında ekmek bile pişiriyor. En az zamanını uykuya ayıran örnek kadın Tuğba, çocuklarıyla birlikte ders de çalışıyor. Bazen çocuklarına öğretiyor bazen de onlardan öğreniyor. Aile içinde kurdukları bağla adım adım başarıya ulaşan ve köylerinde mutlu olmayı başaran Tuğba İşbeceren çalışarak üretmenin haklı gururunu da yaşıyor.
ÇOCUKLARIMIN OKUMASINI ÇOK İSTİYORUM
“Ortaokul mezunuydum, liseyi dışardan bitirdim şimdi de üniversiteye hazırlanıyorum” diyen Tuğba İşbeceren, hedefinin İngilizce öğretmeni olmak olduğunu söyledi. 
Fırında ekmek pişirirken hayat hikayesini anlatan Tuğba İşbeceren, “İçimde kalan bir uhdeydi” diyerek şöyle konuştu:
“İngilizceyi çok sevdiğim için dil sınavına girmek istiyorum. ŞU anda da hazırlanıyorum. Yazın tarla işlerinde çalışıyorum, traktör kullanıyorum evimizin ne işi olursa yapıyorum. Çocuklar okula gittikten sonra hayvanlarımıza bakıyorum, evde yemek, fırında ekmek gibi işlerle günümü geçiriyorum. Köy işleri fazla olduğundan çok vakit bulaşama da elimden geldiği kadar derslerime çalışıyorum. Her fırsatta telefondan internetten kelimeleri dinleyerek yazarak ezberlemeye çalışıyorum. Kendi çabalarımla öğreniyorum kursa veya okula gitmiyorum. Çocuklarım da eşim de bana her konuda destek oluyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Bende elimden geldiğince üzerime düşen anne ve eş sorumluluğumu gösteriyorum. Özellikle eşim hiçbir masraftan kaçınmaz. Elinden geldiği kadar destek veriyor okullarıyla dersleriyle çok güzel ilgileniyor. Sürekli öğretmenleriyle iletişim halindedir. Çocuklarımın okumasını çok istiyorum. Benim okumama bu kadar destek veriyorsa düşünün ki çocuklarına nasıl bir destek verir. Allah eşimden razı olsun. Eşim bize her fedakarlığı yapan bende eşime elimden geldiğinde desteğimi sunuyorum.”
BABAM HEM ANNEMİN HEM DE BİZİM HER ZAMAN ARKAMIZDA
Kızı Maral İşbeceren, “Öncelikle annem işlerinde gayet sıkı ve işlerini hiç aksatmayan, her işini vaktinde yapan bir kadın. Annemin arkasında babam ne kadar durursa dursun bizler evlatları olarak onun arkasındayız. Zaten babam hem annemin hem de bizim her zaman arkamızda. Annemin ders çalışması için baban ona her olanağı sağlıyor. Hepimiz annemde o gayeyi ve cesareti görüyoruz. Zaten bunu bir ev değil bütün köy biliyor. Annemin ismi köyümüzde bilinir ve herkes sever. Annem kendinden emin ve güçlü bir kadın biz hepimizde onun arkasındayız.” dedi.
DÜŞSEK BİZİ KALDIRIR AYAKTA OLSAK BİZİMLE BİRLİKTE YÜRÜR. İYİ Kİ VARSIN BABA
Maral ayrıca, “Ben lise 1. Sınıf öğrencisiyim annemin ne zaman bana ihtiyacı olursa yardımcı oluyorum. Bir işi olup derse vakit bulamadığında veya derste anlamadığı olunca yardımcı oluyorum. Ne olursa olsun babamız hem annemin hem de bizlerin her zaman arkasında. Düşsek bizi kaldırır ayakta olsak bizimle birlikte yürür. Babam şu anda işinden dolayı yanımızda değil ama köyde olsaydı burada olurdu. Ama ben bunu söylemek istiyorum her düştüğümüzde bizi kaldırıp her yola devam ettiğimizde bizimle birlikte yürüyen babama çom teşekkür ediyorum. Her zaman arkamızda olduğu için bizi desteklediği için ve hiçbir masraftan kaçınmadan bizi okuttuğu için ve feda edebildiği her şeyi feda ettiği için sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsın baba” diye konuştu.
YAZDIĞINI OKUYUP EZBERLİYOR
12 yaşındaki Cihan İşbeceren ise “Annem genelde internetten video izleyerek veya yazdığını okuyup ezberleyerek çalışıyor. Ablam büyük olduğu için genelde anneme yardım ediyor. Çünkü o konulara daha hakim. Annem bazen bizden de bir şeyler soruyor bazen bizim kitaplarımıza da bakıyor. En küçük kardeşimiz 2 yaşındaki Rabia’ya da genelde ablam bakıyor.” şeklide konuştu.
8 yaşındaki İbrahim de “Annem derslerine iyi çalışılıyor. Deftere notlarını alıyor işten eve gelince de o notlar üzerinden dersine çalışıyor.” dedi.

0a15c6f6-87a0-4784-b78f-1a5bb6db694e.jpg6705223c-92bf-4bb8-b473-c2cfb5c70b34.jpga07bb27f-ac25-4790-84aa-46c716616e1e.jpgb6e2ddfb-b359-420f-a3b3-4f1a53bbcd7c.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler