Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergi, harç ve cezalara ne kadar zam gelecek?

Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergi, harç ve cezalara ne kadar zam gelecek?

Yılbaşında Vergi ve Harçlara Yüzde 58,46 Zam

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Tebliği'ne göre, yılbaşında geçerli olacak vergi, harç ve ceza zamlarının belirleyici olan yeniden değerleme oranı, bu yıl için yüzde 58,46 olarak açıklandı.

Volkan GÜNGÖR

Tebliğde, Vergi Usul Kanunu uyarınca yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun yurt içi üretici fiyat endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu ve bu oranın Bakanlıkça Resmi Gazete ile ilan edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Bu bağlamda, 2023 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranının yüzde 58,46 olduğu kaydedildi. Bu oran, çeşitli vergi, harç ve ceza tutarlarının her yıl yüzde 58,46 oranında artmasını öngören mevcut düzenlemelerle uyumlu bir şekilde belirlendi.

Düzenlemede, daha önce yayımlanan tebliğlerin de hala geçerli olduğu vurgulanarak, vergi mükelleflerinin önümüzdeki yılın başında vergi yükümlülüklerini gözden geçirmeleri ve güncellenen vergi oranlarına hazırlıklı olmaları öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler