Rus turistlere Pandemi şoku!

Rus turistlere Pandemi şoku!

KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Bazı ülkelerde ki Acenteler ile anlaşarak Kars ilimize ve bölge illerimize yabancı turist getirmeyi planladığımız bu süreçte art arda gelen yasaklar şok etkisi yarattı” dedi.

Ercüment DAŞDELEN

Özer, yaptığı açıklamada, Dünya’yı etkisi altına alan Pandemi Hastalığı tüm ülke de olduğu gibi Ülkemizi de etkisinin altına aldığını belirterek, “Tabi hal böyle olunca bazı kurallar, yasaklar,ve tedbirler kapsamında bir çok hizmet devam etti. Netice de yaşam devem ediyor. Haklı olarak bazı sektörlerde hız kesmeden işleyişlerine devam etmek zorunda kaldı. Ancak bazı işletmeler ise hiç açılmamaksızın aylardır kapalı kaldı. Bazı tedbirlerin alınmasına rağmen açılmayan işletmeler tahmin ediyoruz ki artık faaliyetlerine son verdiler. Başta Turizm seyahat acenteleri adeta bitim noktasına gel di. Seyahat acentelerine entegre olan konaklama-yeme içme-rehber-transfer ve bir çok alan durduruldu buna bağlı olan binlerce sektör çalışanları mağdur oldu. Anacak turizm her zaman umut,neşe,beklenti, heyecan ve hevesle ilerleyen bir alandır. Bir çok acentelerimiz ülke ve bölge ekonomisine can suyu verilsin diye bazı ülkelerde ki Acenteler ile anlaşarak Kars ilimize ve bölge illerimize yabancı turist getirmeyi planladığımız bu süreçte art arda gelen yasaklar şok etkisi yarattı” diye konuştu.
26 Aralık 2020 tarihinde Erzurum’a özel uçakla gelen yaklaşık 180 kişilik Rus gurubunun havalimanında öğrendikleri yasağın şokunu atlatamadığına dikkati çeken KARSOD Başkanı Halit Özer, “Erzurum-Sarıkamış-Kars koridoru olarak adlandırılan kış turizminde Rus turistlerin bölgeye oldukça ekonomi katkısı olacağı bilinmekteydi. Elbet te ki mesafeler oluşmalı tedbirler alınmalı yasaklara uyulmalıdır. Ancak ne var ki kış sporu olarak bilinen kayak turizmi oldukça mesafeli ve kişiye özel maske/gözlük/eldiven kullanılan ve yalnız başına kayılan, telesiyejlere yalnız başına binilen tek olarak yapılan bir aktivitedir. Bu durumun bilinmesi halinde sınırlı olan ve yılda 2 ay sezonu olan kayağın yasaklanması gerek Kars turizmcilerini gerek bölge turizmcilerini gerekse de bölgemize gelen yerli ve yabancı turistleri en derinden olumsuz yönden etkilemiştir. Tıpkı örneği Doğu Ekspresinde yaşandığı gibi. Uçaklarda dip dibe seyahat açık ancak mesafe kurallarına en uygun olan Doğu Ekspresi kapalı. Bu durumların ivedilikle tekrardan gündeme alınarak bir kez daha görüşülmesini temenni ediyoruz. Aksi halde yıl boyu giden olumsuz durum 2021 yılı için de yıl boyu devam edecek anlamına gelir. Uzun zamandır Rus turistlerin gelmesi için yapılan çalışmalar tam da hayat bulmuşken böyle bir yasakla karşılaşması anlaşılır gibi değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler