Kars'ta çok sayıda araç dondu

Kars'ta çok sayıda araç dondu

Hava sıcaklığının gece eksi 22 dereceye düştüğü Kars'ta çok sayıda araç dondu, sürücüler donan araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta soğuk hava kentte hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığının gece eksi 22 dereceye düştüğü Kars'ta mazot depoları donan araçlar çalışmadı, bazı sürücüler araçlarının altında ateş yakarken, bazı sürücüler ise başka araçlardan takviye yaparak araçlarını çalıştırdılar.

Sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı az bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Bölgede rüzgârın güneyli yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kars’ta gün içerisinde hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğu tahmin edilirken, Kars merkezde kar kalınlığı 7 santimetre, Sarıkamış Kayak Merkezinde ise kar kalınlığı ise 33 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Bilinçsiz bir şekilde donan araçların altında yakılan ateşlerin çok yanlış olduğunu vurgulayan oto tamircileri, “Bu durum çok ciddi bir konudur ve bilinçsiz yakılan ateşler sonucu çok sayıda araçların alev aldığı biliniyor. Sürücülerimiz araçlarının donmaması için kapalı otopark kullanmalı, kapalı otoparkı olmayan sürücülerimiz ise gece saatlerinde en az 1-2 kere araçlarını çalıştırmaları ve donmaya karşı koruyucu katkı maddesi kullanmaları gerekiyor.” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler