Serhat Doğa ve Kültür Festivali başladı

Serhat Doğa ve Kültür Festivali başladı

Kars Belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen Serhat Doğa ve Kültür Festivali başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

29-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirecek Serhat Doğa ve Kültür Festivali etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Kars Belediyesi önünde bir araya gelen Kars Belediye Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen ve vatandaşlar, Belediye binasından Namık Kemal Toplum Merkezine kadar kortej eşliğinde yürüdü.

Kafkas Halk Oyunlarının önderlik ettiği kortejde Karadeniz ve Diyarbakır halk dansları topluluğu, tulum, davul-zurna ve def çalarak ilerlediler.

Halk oyunları ekibi kortejde gösterilerini sergilerken, yürüyüş Namık Kemal Toplum Merkezinde sona erdi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, “Serhat şehrimiz Kars’ta bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Serhat Doğa ve Kültür Festivali’nde bir aradayız. Serhat Kars’ımızın hem doğası hem kültürel yapısını tüm ülkeye tanıtmak bundan sonrası ki zamanlarda da uluslararası düzenleyeceğimiz festivallerde tüm dünyaya tanıtmak adına çalışmalarımız olacak. Bu bir ilk adımdı, festivalin hepimiz için keyifli geçmesini diliyorum.” dedi.

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de ilk olan bu festivalde oluşacak eksikliklerden dolayı şimdiden özür dileyerek, “İyi bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Emeği geçen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyoruz. Kars Yaylasında saat 12.00’de açılışımız olacak, açılışımızla birlikte festivalimiz başlamış olacak, şimdi yavaş yavaş nakillerimiz yapılacak. Biz bu festivali bir amatörlük içerisinde, amatör ruh, heyecan, gönüllülük içerisinde gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bu etkinliğin bundan sonra daha kapsamı bir uluslararası etkinlikle devam etmesini daha da büyümesini daha da kurumsallaşmasını hedefliyoruz. Bu iki gün boyunca eksikliklerimizi göreceğiz, onları tamamlayacağız ve kışında hem film, sinema alanında hem kış sporlarıyla ilgili farklı etkinlikler, festivallerle yolumuza devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

FESTİVAL PROGRAMI

29 Haziran 2019 saat 10.00’da Namık Kemal Toplum Merkezi’nde “Kars tarihinde ‘Şura’ ve Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti” konulu panel ve söyleşi

Saat 12:00’de ‘Kars Yaylası’nda ki program da; açılış töreni, atlı yarış ve cirit gösterileri ile sanatçı İlkay Akkaya’nın açılış konseri ile başlayacak, Kafkas ve Diyarbakır halk dansları gösterileri ile devam eden program; sırasıyla Seyfi Yerlikaya ile Özlem Bağlayan konserleri ile sürecek. Birinci günün etkinlikleri Kardeş Türküler grubunun final konseri ile sona erecek.

30 Haziran Pazar günü saat 09:00'da Kars’ta faaliyet gösteren ve profesyonel dağcılardan oluşan Dağcılık Kulübü eşliğinde “Kırk Tüneller ve Dereiçi” bölgesinde yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün ardından katılımcılar piknik yapacak. Ardından ‘Çocuk Şenliği’nde beceri ve resim atölyesi, palyaço, binicilik ile çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Grup Mink konseri ile Karadeniz halk dansları ve Seyirlik Köy Oyunları gösterileri ile devam eden ikinci gün programı; Kars Âşıkları ile Dengbej, Denge Meyman Erbane Topluluğu konseri ile sürecek. İkinci günün etkinlikleri final konserleri ile kapanış töreni ve havai fişek gösterileri ile sona erecek.”

serhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(1).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(2).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(3).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(4).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(5).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(6).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(7).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(8).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(9).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(10).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(11).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(12).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(13).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(14).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(15).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(16).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(17).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(18).jpgserhat-doga-ve-kultur-festivali-basladi-(19).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler