Tarihi Mazlum Ağa Hamamı ilgisizlik kurbanı!

Tarihi Mazlum Ağa Hamamı ilgisizlik kurbanı!

Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan ve yıllarca Karslılara hizmet veren Mazlum Ağa Hamamı ilgisizlik kurbanı oldu.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Serhat şehir Kars’ın geçmişine ışık tutan tarihi değerleri ilgi bekliyor. Kars’ın turizmine ciddi katkı sağlayan ve gelen binlerce yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olan Mazlum Ağa Hamamı zamana karşı direniyor.

Geçmişte faaliyette olan Mazlum Ağa Hamamı ilgisizlikten kapanırken, yetkililer tarafından da ilgisizlikten kapısı kilitli ve camları kırık vaziyette kaderine terk edilmiş durumda.

Bir vatandaş olarak bu Mazum Ağa Hamamının bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Tarihi bir eserdir, buna sahip çıkmak lazım. Geçmişimiz burada yatıyor. Devletimizin bu tür yapılara el atması bence güzel olur. Eski ve bakımsız bir yapı şuan kapatılmış, çökme riski olabilir ama şuan neden kapalı olduğunu bilmiyorum. Ama burası geçmişte hamamdı, biz buraya geliyorduk banyo yapıyorduk. Ben bu mahalleliyim, aktif bir hamamdı ve temiz bir yerdi. Sonra sahipleri Kars’tan gidince bu hamam da sahipsiz kaldı. Hamamın tekrar yetkililerce onarılıp faaliyete sokulmasını istiyoruz.” dedi.

MAZLUM AĞA HAMAMI

18. yüzyılda yapılan hamam Osmanlı mimarisinin en belirgin örneklerindendir. Dikdörtgen planlı ve iki kubbeli olarak düzgün kesme bazalt taşından yapılan hamamın iç mekanındaki sağır kemeler ve niş süslemeleri dikkat çekicidir. Taşınmaz tescil edilerek koruma altına alınmıştır.

tarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(1).jpgtarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(2).jpgtarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(3).jpgtarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(4).jpgtarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(5).jpgtarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(6).jpgtarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(8).jpgtarihi-mazlum-aga-hamami-ilgisizlik-kurbani!-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler