Tezgahın en pahalı ürünü ‘kivi’

Tezgahın en pahalı ürünü ‘kivi’

Kars’ta meyve ve sebzelerde son dönemde yaşanan fiyat yükselişleri dikkat çekti.

Volkan KARABAĞ

Kars Sebze Halindeki fiyatlar geçen yıla göre neredeyse iki kat arttı. Manav esnafı üretimin azaldığına ancak pandemi nedeniyle sebze ve meyveye talebinin de azalma olduğuna dikkat çekerken, girdi maliyetlerindeki yükselişin ve kuraklığında fiyat artışında etkili olduğunu vurguladılar.

Artan kuralık, tarımda girdi maliyetlerinin yükselmesi, üretimin azalması ve talebin artması sebze-meyve fiyatlarında yukarı yönlü harekete neden oldu. Bu günlerde semt pazarlarına, marketlere ve manavlara gidenler özellikle sebze fiyatlarını görünce büyük bir şaşkınlık yaşıyor. onlarca üründe fiyatlar geçen yıla göre bir hayli yükselmiş durumda. 

Konuyla ilgili açıklama yapan manav esnafı Savaş Çeğil, “Şuan tezgahlarda sebze ve meyve fiyatları çok arttı. Tezgahın en pahalı ürünü 25 lirayla kivi. Vatandaşlarımızın alım gücü de düştü. Biz de sattığımız ürünleri aynı fiyata geri alamıyoruz.” dedi.

tezgahin-en-pahali-urunu-‘kivi’-(1).jpgtezgahin-en-pahali-urunu-‘kivi’-(2).jpgtezgahin-en-pahali-urunu-‘kivi’-(3).jpgtezgahin-en-pahali-urunu-‘kivi’-(4).jpgtezgahin-en-pahali-urunu-‘kivi’-(5).jpgtezgahin-en-pahali-urunu-‘kivi’-(6).jpgtezgahin-en-pahali-urunu-‘kivi’-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler