Vali Öksüz, “10 bin kişiye nakdi ücret desteği verildi”

Vali Öksüz, “10 bin kişiye nakdi ücret desteği verildi”

Vali Türker Öksüz, pandemi sürecinde Kars’ta Ağustos ve Eylül ayında işsizlik ve kısa çalışma ödeneği olarak toplamda 47 milyon TL nakdi ücret desteği ödemesi yapıldığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Vali Öksüz, 2020 yılının Ağustos ve Eylül ayında 5 bin 362 kişinin işsizlik ödeneği için başvuruda bulunduğunu ve bu vatandaşlardan bin 464 kişiye, 18 milyon 50 bin TL tutarında işsizlik ödemesi yapıldığını ifade ederek, “Yine Ağustos ve Eylül aylarında 3 bin 843 vatandaşımıza da toplamda 20 milyon 242 bin TL kısa çalışma ödemesi yapılmıştır. Aynı dönemde 2 bin 814 vatandaşımıza da toplamda 8 milyon 496 bin TL nakdi ücret desteği sağlanmıştır. Söz konusu iki ayda toplamda 10 bin 18 kişiye 47 milyon TL nakdi ücret desteği ödemesi yapmış durumdayız.” dedi.

Dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de olumsuz etkisi altına alan korona virüs salgını sürecinde aldığı kararlar çerçevesinde Kars’ta, Toplum Yararına Çalışma Programın devam ettiğini de belirten Vali Öksüz, an itibariyle 940 kişiyi istihdam edildiğini bildirdi.

Vali Öksüz, “COVİD-19 ile mücadele dünyanın ve ülkemizin gündeminde. Bir yandan da tabii bu salgın istihdam yönünde ciddi sıkıntılara yol açtı. Tüm dünyada salgına yönelik ciddi bir mücadele veriliyor. Zararları en alt düzeyde yaşamak için bu mücadeleyi en iyi şekilde verebilmek çalışıyoruz. Bu süreçte insanlarımızın istihdam sorununu ortadan kaldırmak için devletimiz çeşitli araçlarla destekleme önlemleri aldı. Devletimiz işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği ile birlikte nakdi ücret desteği gibi destekler verdi. Bu destekler tabiî ki devam edecek. Umuyorum ki kısa sürede bu salgını daha fazla zarar görmeden atlatırız. Bu süreçten zarar görmeden çıkmak mümkün değil. Önümüzdeki günlerde de vatandaşımızı mağdur etmeden inşallah çalışmalara devam edeceğiz. Çalışma ve İŞKUR müdürlüğümüz yine istihdam yaratmaya ve işsizlikle mücadeleye ve yeni istihdamlar yaratmaya devam edecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler