Vali Öksüz, gönüllülük esasının önemine dikkat çekti

Vali Öksüz, gönüllülük esasının önemine dikkat çekti

Kars Valisi Türker Öksüz, ülkemizin dört bir yanını tehdit eden depremleri işaret ederek, gönüllük esasının öneminin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

KARS HAKİMİYET

Memleketi Elazığ ve Malatya illerimizde meydana gelen deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmalarına katılan fedakar AFAD ekibi ile bir araya gelen Vali Öksüz, yaptığı açıklamada AFAD’ın 80 olan gönüllü sayısını 200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Başta deprem olmak üzere olası felaketleri en az can ve mal kaygı ile atlatmak için eğitimli gönüllü sayısının önemine değinen Vali Öksüz, “AFAD gönüllülerimiz var artık. Sayı şu anda 80 ama biz bu sayıyı 200’e çıkarmak istiyoruz. Bundan sonra olası felaketlerden korunmak için gönüllülerimizin de katkısı olacak. Yani arama ve kurtarma çalışmalarında uzman ekiplerimizin yanında birde gönüllülerimiz olacak. Onları eğiteceğiz ve onlarda bu tür afetlerde destek personeli olarak görev yapacaklar. Gönüllülük, artık tüm ülkemizde önemli konu olarak ele alınacak. Herkes arık bu konuda eğitimli olmak zorundadır. Her zaman depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor. Çünkü depremin nerede ne zaman geleceği belli olmaz. Onun için biz ülke olarak bu işe hazırlıklı olmamız lazım. Deprem öldürmüyor eğer hazırlıksız iseniz ölümler artıyor. Hazırlıklı olursak, binalarımız sağlam olursa acil müdahalede hiçbir eksiğimiz kalmaz ise bu can ve mal kayıpları en aza inecektir. Bu kayıpları sıfırlamak mümkün olmaz ama en aza indirmiş oluruz. Onun için hepimiz hazırlıklı olmalıyız, hepimiz bilinçli olmalıyız. “ dedi.

Deprem çantasının da hayati önem taşıdığına vurgu yapan Kars Valisi Öksüz, depremin artık acı bir gerçek olduğunu da belirterek, her kesin her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmasının gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler