Vali öksüz manşetlere kayıtsız kalmadı

Vali öksüz manşetlere kayıtsız kalmadı

Kars’ta kaldırım işgali yapan esnafların ruhsatları iptal edilecek.

Kars’ta iki aydan beri hatalık olarak yayınlanan Kars Siyaset Gazetesi’nin 2 Kasım 2020 tarihli sayısında Gazete yazarlarından Çetin Keleş imzasıyla yayınlanan “Aynı tas aynı hamam” başlıklı manşet ve “şimdi neyi bekliyoruz” başlıklı makalesinde konu edilen kaldırım işgalleri ve kaldırım kenarlarına konulan dubalarla araç parklarının engellenmesi haberlerine Valilik kayıtsız kalmadı.

Kars Siyaset Gazetesinde konu edilen şehirdeki işgal ve ihlallere ilk müdahalede bulunarak aynı zamanda bu hallerin müdahaleye gerek kalmadan ortadan kaldırılması için Belediye hoparlörlerinden uyarı duyuruları yapıldı. Aynı zamanda da Valiliğe ait sosyal medya hesaplarından da yaptırımların sağlanacağını duyurdu.

Kars’ta yıllardan beri kangren haline gelmiş kaldırım işgallerine son buluyor.

Kentte özelikle yaya vatandaşların sık sık gündeme getirdiği, ‘kaldırımları kullanamıyoruz’ şikayetlerini değerlendiren belediye, cadde ve sokaklardaki belediye hoparlörlerinden anonslar yaptırarak esnafı kaldırım işgalleri konusunda uyarıyor.

Yapılan uyarıları dikkate almayan esnafa çeşitli yaptırımların uygulanacağı bildirilirken, Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de esnafı dolaşarak mağdur olmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak Kars Belediye Başkanlığı’nda yapılan yazılı açıklamada, “Biz belediyenin yaptırım mercii değil. Çözüm yeri olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle zabıtayı gönderip ceza uygulayarak esnafımızı da sıkıntıya sokmak istemiyoruz” denildi.

“Kaldırımlar yayalarındır”

Kaldırımların yayalara ait olduğunun belirtildiği açıklamada, “Ancak kaldırım tamamen yayaların hakkıdır. Annelerimizin, bacılarımızın, yaşlılarımızın, çocuklarımızın hakkıdır. Kaldırım işgali büyük bir hak ihlalidir. Bizler Kars esnafımızın hakka girmesini istemiyoruz. İşgalleri esnafımızın herhangi bir uyarı olmadan kaldırmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Ruhsatları iptal edilecek”

Belediye Başkanlığı’nca yapılan bütün uyarılara rağmen kaldırım işgallerine devam eden esnafın ruhsatlarının iptal edileceğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“5326 kabahatler kanunun ilgili maddesine riayet etmeyen vatandaşlarımızın 3 kez üst üste kesilecek idari para cezası sonucu iş yeri kapatılmasına ve kapatıldıktan sonra aynı davranışları devam eden esnafların ruhsat iptaline gidileceği ilanen tebliğ olunur.”

489a7192-e1ca-4eb3-b628-f465bfbb32fd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler