Varli ailesi için devlet tüm imkanlarını seferber etti

Varli ailesi için devlet tüm imkanlarını seferber etti

Kars’ta ikamet eden engelli anne ve baba ile 3 çocuğu için devlet tüm imkanlarını seferber etti. Ailenin ev umudu gerçek oluyor.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Digor İlçesine bağlı Eren Köyü’nde ikamet eden görme engelli Bahattin ve zihinsel engelli Selma çifti, 3 çocuğu ile derme çatma bir evde hayat mücadelesi veriyor. Devlet desteğinden başka geliri olmayan ailenin yardım başvurusuna Digor Kaymakamlığı sessiz kalmadı.

18 yıllık evli Varli çiftinin en büyük hayali kendilerine ait başlarını sokacakları bir evlerinin olması. Kars Valisi Türker Öksüz ve Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince’nin talimatlarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Digor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Eren Köyü Muhtarı İzzet Aybi, Varli ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

İstanbul’da yaşayan hayırsever bir vatandaşın evinde ikamet eden Varli ailesinden yeni ev yapılana kadar oturma izni alan Muhtar Aybi, baba Bahattin Varli’ye ev yapılmak üzere köyde kendi arazisinden yer tahsisi yaptı.

Digor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Eren Köyü Muhtarı İzzet Aybi tarafından Varli ailesine ilkbaharda bir ev yapılacak.

Bazı devlet yardımlarından faydalanan aile için yeni yardımlarında Digor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verileceği öğrenildi.

Görme engelli baba Bahattin Varli gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece başını sokacakları bir ev istediğini ifade ederek, “Allah devletimizden razı olsun. Devletimiz bakıyor ancak bir evim yok. Muhtarımızın sayesinde hayırsever bir vatandaşın evde kalıyoruz.” dedi.

Eren Köyü Muhtarı İzzet Aybi ise 18 yıldır evli olan baba Bahattin ve anne Selma Varli’ya kimsenin bakmadığını anımsatarak, “Yaklaşık 1 ay önce bizim köye gelen 5 kişilik Varli ailesini köyümüzde misafir ediyoruz. Sayın Kaymakam beyden izin aldık Allah’ın izniyle ilkbaharda Varli ailesine köyümüzde bir ev yapacağız.” ifadesini kullandı.

Aylık olarak “engelli aylığı” ve “elektrik tüketim desteği programı” iki ayda bir çocuklar için “şartlı nakil transferi eğitim yardımı”, başvurduğu takdirde “nakdi ve kömür yardımı”, pandemi döneminde “gıda yardımı” ve “ekonomik istikrar kalkanı paketinden” yardımlar alan Varli ailesi için gıda yardımında bulunduklarını anımsatan Muhtar Aybi, “Yüzde 66 görme engelli raporu bulunan baba Bahattin Varli’nin raporunu uzatacağız ve anne Selma Varli’nin zihinsel engelli olması için yeni rapor alma girişimlerimiz mevcut.” diye konuştu.

Muhtar Aybi, 5 kişilik Varli ailesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini de sözlerine ekledi.

varli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(1).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(2).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(3).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(4).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(5).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(6).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(7).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(8).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(9).jpgvarli-ailesi-icin-devlet-tum-imkanlarini-seferber-etti-(10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler