“YOLUN SONU”  Filmi İstanbul’da Seyircisiyle Buluştu

“YOLUN SONU”  Filmi İstanbul’da Seyircisiyle Buluştu

Çekimleri Kars'ta yapılan, yerel halkın oyuncu olarak rol almalarına özen gösterilen "Yolun Sonu" filminin özel gösterim gala’sı Esenyurt Şehit Erol Kolçak Kültür Merkezinde yapıldı.

Tacettin DURMUŞ

Yönetmenliğini Karslı hemşerimiz Süleyman Karadağ’ın yaptığı   “Yolun Sonu” adlı sinema filminin basına açık özel gösterim galasın ktılan seyirciler, filmde Kars’ın tarihi dokusunun ön planda olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Organizasyonunu Serhat Birikim Medya Gurubunun yaptığı Gala’ya,  Türk Sinemasının renkli simaları,  sanatçılar, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, İş dünyasının değerli simaları, bürokratlar,  meclis üyeleri, muhtarlar, eğitimciler, bölgenin renkli simaları ve sinemaseverler katıldı.

Yapımını MSK yapımın üstlendi yönetmenliğini Süleyman Karadağ’ın yaptığı  “Yolun Sonu”  Filminde, başta Kars’ın tarihi yerlerinde geçen sahneler ve Ani Ören Yeri’nin de ön plana çıkması ilgi odağı oldu. Filmde öğretmenin çocuklara sosyal dayanışma ve yardımlaşmadan bahsetmesi bölgedeki eğitimin durumunu gözler önüne serdi ve film başlarken sıcaklığını ve izleyici ile beyaz perde arasındaki duygusal bağ dikakt çekti.

Süleyman Karadağ’ın oynadığı,  Şivan ile Taies Farzan’ın oynadığı Aslı Öğretmen karakterlerinin arasındaki saklı sevgilerde film müzikleri filmle uyum içerisinde oldukça duygusaldı. Yönetmen Kars ve yöresini elinden geldikçe iyi resimlediği Yolun Sonu Filminde İlk kez kamera karşısına geçen Karslı yetenekli gençlerde filme oldukça renk katmıştı.

KARADAĞ, ANADOLU MEKANIMIZ OLACAK

Filimde sonra bir konuşma yapan “Yolun Sonu” Yönetmeni Süleyman Karadağ’  katılım ve ilgi duyan herkese teşekkür etti.

Emeği geçenlere teşekkür eden Karadağ: “Öncelikle bu filmi Kars’ta çekmem için beni teşvik eden yöre gençliğine teşekkür ediyorum. Yaşamımda bölge beni tarihi ve etnik kültürü ile çok cezp ediyor olmasından dolayı   Bir Karslı olarak, bu filmi Kars Ardahan Iğdır ayrılmaz bir bütün gördüğüm için onlar adına çektim. Filmde birçok temaya yer vermeye çalıştım. Başta eğitim olmak üzere tarihi yerlerde çalışmaya özen gösterdim.  Filmi izlerken hemşehrilerim ne düşünür ne takdir eder onu bilemem. Tabiki  her türlü eleştiriye açığım.  Unutulmaması gerekirki benden önce birçok eser çekildi memleketimde onlara verilen desteğin onda biri bana verilmedi. Şahsıma olsun kırgın değilim. Ben şahıs düşünmem genel bakarım.  Bu nedenle bundan sonrada aynı duygularla bölgeden irtibatımı kesmeden tanıtımı için hizmet edeceğim. Unutmayalım ki bölge sanatıyla tiyatrosuyla etkinlikleri turizmiyle büyür. Bu nedenle Karsı Ardahan Iğdır’ı ayırmadan bir bütün olarak sevdiğim için bir proje ile kalmayacağım. Rabbim sağlık, sıhat nasip ederse bundan sonra da şehrime kültürüme sanatsal anlamda hizmet etmeye devam edeceğim.”dedi.

KÜPELİ, FİLM ŞİRKETLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Daha sonra konuşan Gazeteci Mustafa Küpeli ise,   Ardahan’ın Göle İlçesinde çekilen “Ozanlar Yaylası “ sinama filminin çekimini ben organize ettim.

2000 Yılarında Kars’ta 3 kez üst üste yapılan altın kaz festivalinden sonra bölgeye gelen sinema şirketleri ve oyuncular doğaya, tarihi zenginliklere ve yöre halkının sahiplenmesine hayran kaldılar.  O tarihten sonra bölgede 20 ‘nin üzerinde film çekildi.  Şimdi Diziler Başlarken Ya 15 Temmuz Köprüsü, ya kız kulesi veya Galata kulesi gibi İstanbul’un tanıtımın yapıyor.  Ben buradan film şirketlerine sesleniyoruz.  Kars Ardahan Iğdır ve Erzurum tanınmamış gizemli kentlerdir. Tanıtımda eşit davranma adına gelin filmlerinizi bölge’de çekin biz sponsor buluruz.

GALA’da RENKLİ SİMALAR VARDI

Sunucu Elif Özentürk’ün ustaca sunduğu, Anadolu kokan filmin galasına Sinem Sanatçılarından, Süleyman Karadağ, Taies Farzan, Aytunç Özulus, Salim Kadıcık,  Ceylan Özsever,  Elif İren, Gül Mehmet Nebioğlu,  Doğan Alibeyoğlu, Sidar Alibeyoğlu,   Olcay Okan Avşar ve Murat Aydın tanınmış sanatçılar,

Gala Gecesine, bölgenin renkli simalarından İSİYAD Genel Başkanı Cemal çoban, KAISİYAD Başkanı Orhan Gökçe,  Esenyurt Belediye Başkan adayı Kurban Aslan,  Esenyurt Belediye Başkan adayı Savaş Taşkın,  Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Safiye Yazıcı, Beylikdüzü Belediyesi eski Meclis Üyesi Ertugrul Gündoğdu, Esenyurt Esnaf Kooperatif Başkanı Gürsel Doğan, İstanbul Kars kültür Derneğinin Başkanı Yücel Taşçı,  Avcılar kent Konseyi Başkanı Merdali Ak, İstanbul Yerel   Gazeteciler Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Dolu,  İstanbul Kars Ardahan Iğdır Derneğinin Onursal Başkanı Mustafa Küpeli,  Eğitimci Saadet Karan Av. Cansever Korkmaz,   Avcılar Muhtarlar dernek Müdür Muharrem Günerhan, İstanbul Gazeteciler Derneğinin Başkan Yardımcısı Mustafa Dolu, Kars Kakaç Köy derneğinin onursal Başkanı Erol Kırım, İstanbul Kars Kültür Derneğinin Kadın Kolu Başkanı Ayten Alkaşı, Göle Kadın Meclis Dernek başkana Türkan Deli, Esenyurt Kars Derneğinin eski Başkaın Ali Kılıç, Kıraç Ardahan Derneğini kurucusu Bülent Toycu, adını yazamadığımız çok renkli sima katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler