Bakan Arslan: Hatalı bilgiler düzeltilirse Wikipedia’nın yayınına izin verebiliriz

Bakan Arslan: Hatalı bilgiler düzeltilirse Wikipedia’nın yayınına izin verebiliriz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu olan ULAK’ın, memleketi Kars’ta servis hizmeti vermeye başlaması nedeniyle düzenlenen törenin ardından gazetecilerle bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / Kars Hakimiyet

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde gazetecilerle bir araya gelen Bakan Arslan soruları cevaplandırdı.

Gazetemizin geçtiğiz yıl Mayıs ayında yayını durdurulan Wikipedia’ya erişimin engellenmesi kararın devam edip etmeyeceği ve alternatif olarak devletin ilgili biriminin kontrolünde kurumsal bir benzer mecranın kurulup kurulmayacağı yönündeki soruyu cevaplandıran Bakan Arslan, Wikipedia’nın bir yıl önce öncelikli olarak Atatürk’ü karalayıcı yayınlar yaptığı için ve Türkiye’yi, DEAŞ’ın destekleyicisi konumda gösterdiği için erişimin engellendiğini söyledi.

Wikipedia editörlerinin hatalı bilgilerin düzeltilmesi yönünde hiçbir adım atmadıklarını söyleyen Bakan Arslan: “Elbette ki Wikipedia Ülke insanımızın doğru bilgiye erişmesini sağlayan bir mecra idi. Dünyanın her yerindeki insanların kullandığı gibi ülkemiz insanının da kullanmasını isteriz. Nitekim insanımız kullandığı zaman memnuniyetlerini ortaya koydu. Ancak bütün alanlarda olduğu gibi kullanımla ilgili memnuniyet güzel. Ama eğer yayınlarda bir art niyet varsa, bir bilgi kirliliği varsa, eğer bu mecra topluma zarar veriyorsa, onun gereğini yerine getirmek gibi bir sorumluluğumuz var.” dedi.

Wikipedia’nın Türkiye’yi DEAŞ’ın destekleyicisi konumda gösterdiği için ve Atatürk’ü karalayıcı yayınlar yaptığını da hatırlatan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Ülkemiz, DEAŞ ile mücadele çerçevesinde 3 bin teröristin etkisiz hale gelmesini sağlamış durumdadır. Bu konuda ve diğer alanlarda olduğu gibi birçok şehit verdik. Şehit vermek pahasına mücadele etiğimiz ve 3 binin üzerinde teröristi yok ettiğimiz DEAŞ’ın destekleyicisi konumda Türkiye’yi gösterdikleri sürece kusura bakmasınlar Wikipedia değil hangi mecra olursa olsun, onları yayın yapmasına elbette izin veremeyiz. Ülkemiz mahkemeleri de açılmasına zaten karar vermez. Nitekim mahkemenin aldığı karar çerçevesinde biz ülkedeki Wikipedia yayınlarını durdurduk. Sadede bu konu değil Atatürk ile ilgili olarak da saldırılar yapıldı. Atatürk’ün sadece bu ülkenin değil bu coğrafyanın değeri olduğu dünyadaki mazlumların ve mağdurların değeri olduğunu bütün dünya kabul etmiştir. Bütün dünyanın kabul ettiği bir değer ve lider olan Atatürk ile ilgili olarak da karalayıcı ifadeler yer aldığı yayınlara izin verme şansımız yoktur." ifadesini kullandı.

UYARILARIMIZA RAĞMEN HATALI BİLGİLERİ DÜZELTMEDİLER

Tüm uyarılara rağmen Wikipedia yetkililerinin hatalı bilgileri düzeltme noktasında bir adım atmadıklarını da söyleyen Bakan Arslan, “Biz Bakanlık ve BTK olarak ‘Zaten gönüllü editörleriniz var, gönüllü editörler hatalı bilgileri düzeltiyorlar. Hatalı bilgileri düzeltmeye izin verirseniz problem yok' dedik. Ancak sistemleri gönüllü editörlük üzerinden yürütülmesine rağmen Türkiye’den müdahale etmek isteyen editörleri engellediler. Yani bu hatalı verilerin düzeltilmesini engellediler. Uyardık ve gereğini yapmadılar. Nitelik mahkeme karar aldı ve yayınları durduruldu. Ancak biz tekrar yayınların açılabilmesi adına sürekli görüşüyoruz. Çünkü Ülkemiz insana eğer bir yerden bir hizmet gelecekse bu hizmetin devam etmesini istiyoruz. Fakat bu güne kadar mahkeme kararlarını uygulamak yönünde editoryayı serbest bırakmak ve hatalı bilgileri düzeltilmesi yönünde bir adım atmadılar. Bu adımı attıkları andan itibaren hiç şüphe olmasın ki mahkemeler de gerekli düzeltici kararları alır. Bizler de elbette ki gerekli uygulamayı yaparız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler