Üçtepe Mahallesi’nde yaklaşık 50 koyun ve 10 keçisi bulunan Ali Şahin, hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için ahırda vantilatör çalıştırdı. Hayvanların içme sularına buz kalıpları atan Şahin, sıcaklığın arttığı öğle saatlerinde ise sürüsünü soğuk suyla yıkadı.
Şahin ayrıca fıskiyeli sulama sistemiyle hayvanların bulunduğu alanı serinletmeye çalıştı. Yıkanan koyun ve keçilerin kısa sürede rahatladığı görüldü.
Oğlu da suyun altında serinledi
Babası Ali Şahin’e yardım eden oğlu Ayberk de koyunları yıkarken soğuk suyun altında oynayarak serinledi. Ali Şahin, "50 koyun, 10 keçim var. Adana’da bunaltıcı bir sıcak var. Koyunlar sıcağı sevmiyor. Vantilatör taktırdım, sularına buz koyuyorum. Soğuk suyla yıkıyorum. Böylelikle serinleyip rahatlıyorlar" dedi.
Ayberk Şahin ise "Hava çok sıcak. Babamla birlikte koyunları yıkadık. Ben de soğuk suyun altında oynadım. Hem koyunlar serinledi hem de ben serinledim" diye konuştu.
42 Derece Sıcakta Koyunlara Buzlu Serinlik
Hissedilen sıcaklığın 42 dereceye ulaştığı sıcak havada küçükbaş hayvan yetiştiricisi Ali Şahin, koyun ve keçilerini sıcaktan korumak için sularına buz attı, ahıra vantilatör kurdu ve hayvanları soğuk suyla yıkadı.
İlk yorum yazan siz olun