Kars’ın Arpaçay ilçesinden çıkan genç sporcu Ayaz Aktaş, Karaman’da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda sol kol ağır siklette Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.
Henüz 21 yaşında olan Aktaş, Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdürürken, spor kariyerine de emin adımlarla ilerliyor.
15 maçta 13 galibiyetle kürsüye çıktı
Lise yıllarından beri bilek güreşiyle ilgilenen Ayaz Aktaş, Karaman’daki organizasyonda 15 maçın 13’ünü kazanarak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Azmi, disiplini ve mücadelesiyle dikkat çeken genç sporcu, ağır sıklet kategorisinde elde ettiği bu dereceyle Kars’a da büyük gurur yaşattı.
“Hedefim Türkiye şampiyonu olmak”
Turnuva sonrası duygularını paylaşan Aktaş, bu başarıyı bir başlangıç olarak gördüğünü belirtti:“Liseden beri bu sporu yapıyorum. Bu benim için sadece bir basamak. Seneye hedefim Türkiye şampiyonu olmak. Kars’ı daha iyi yerlerde temsil etmek istiyorum. Her zaman yanımda olan aileme, hocalarıma ve destek veren herkese teşekkür ederim.”
Karslı gençlerden gelen başarı sinyali
Ayaz Aktaş’ın başarısı, bölgedeki genç sporculara da ilham kaynağı oldu. Sporun her dalında yetenekli gençlerin çıkmaya devam ettiği Kars’ta, özellikle bireysel branşlarda elde edilen dereceler, şehrin spor potansiyelini gözler önüne seriyor.
Arpaçaylı Ayaz Aktaş’tan Türkiye Üçüncülüğü Gururu
Karaman’da düzenlenen şampiyonada sol kol ağır siklette büyük başarı
İlk yorum yazan siz olun