Ayhan Bilgen: “10 yılı geçen hatlar iptal edilecek”, Dolmuşçular: “neye göre?”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in 10 yıllık süresini doldurmuş olan dolmuş hatlarının sözleşmesinin iptal edilerek bu güzergahlardaki dolmuş hatlarının yeniden ihale edileceği yönünde açıklamalarına dolmuşçulardan yanıt gecikmedi.

Çetin KELEŞ / KARS HAKİMİYET

Kars Şehiriçi Dolmuşçular  ve Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı  Okan Ulakçı tarafından yapılan açıklamaya göre hat sahipleri hartlarını ihale yoluyla ve daimi olarak aldılar. Belediye tarafından yapılan ihale şartlarına uygun yapılan ihale yolu ile hatlarını alan hak sahiplerine verilen belgede " Dolmuş - Minibüs hattının hiçbir şekilde iptal edilmeyerek temelli ve kalıcı olarak " ibaresinin bulunduğuna dikkat çeken hat sahipleri, bu taahhütle kendilerine verilen ruhsatın kazanılmış hak olduğunu ve bu hakkın keyfi olarak ellerinden alınamayacağını belirttiler.

Edinilen bilgiye göre bu türden Belediye Meclis Kararının bir başka Belediye Meclisi kararı ile hükümsüz sayılamayacağı gibi bu hakkın sadece idare mahkeme kararı ile bozulur. Bu bilgiler doğrultusunda bir değerlendirme yapan dolmuşçular idare mahkemelerini böyle bir kararı olmadığını ve böyle bir karar alınsa bile Türkiye genelinde emsal teşkil edeceğinin altını çizdiler. Tek gelirleri dolmuş hattı olan hak sahipkerinin, böyle bir kararla sermayelerinin sıfıra düşeceğini söyleyerken  Beldiye Başkanı Ayhan Bilgen'in bu açıklaması sonrasında dolmuş hattı alacak olan müteşebislerin de alımdan vazgeçtiklerini belirttiler.

Hakları Belediye Meclis Kararı ve kanunlarla güvence altında olduğunu belirten dolmuşçular bu açıklamanın neye göre yapıldığını ve açıklamada belirtildiği gibi hatlar iptal edilme çabası ile neyin amaçlandığına anlam veremediklerini söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri