Bitlis’te kar mesaisi

Bitlis'te şubat ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı, kent genelini yeniden beyaza bürüdü.

Bitlis'te şubat ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı, kent genelini yeniden beyaza bürüdü.

Bir süredir mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini kar yağışına bırakırken, özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı artış gösterdi. Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde 2 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kapanan 2 köy yolunun en kısa sürede ulaşıma açılacağı belirtildi.

Kar kalınlığının kent merkezinde 13, kırsal bölgelerde ise yaklaşık 25 santimetre olduğu belirtildi. Sürücüler kayganlaşan yollarda dikkatli ilerlerken, belediye ve karayolları ekipleri ana arterlerde tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.

Yetkililer, hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfırın altına düşeceğini belirterek, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada ise kasım ve şubat ayları arasında Bitlis'e toplamda 601 santimetre kar yağdığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri