Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara ücretsiz 20 bin fide dağıttı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Katı Atık Entegre Tesisi'nde yetiştirilen binlerce sebze fidesi, Sanat Sokağı girişinde ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Katı Atık Entegre Tesisi'nde yetiştirilen binlerce sebze fidesi, Sanat Sokağı girişinde ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

Sürdürülebilir çevre anlayışı ve yerel üretimi teşvik etme hedefiyle hareket eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara 20 bin adet ücretsiz sebze fidesi dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Sanat Sokağı girişinde binlerce fide vatandaşlara ulaştırıldı.

20 bin sebze fidesi dakikalar içinde tükendi

Üreticiye ve üretime değer veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, özellikle iklim şartlarından dolayı her gün daha büyük önem kazanan gıdaya yönelik destek veriyor. Bu fikir ve düşüncede Orduzu Bölgesi'nde bin metre kare alan üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Entegre Tesisi'nde yetiştirdiği sebze fidelerinin üretimine devam ediyor. Atık Yönetimi Müdürlüğü ekipleri tarafından yetiştirilen sebze fideleri, kamyonlara yüklenip özenle paketlenerek Sanat Sokağı girişinde otobüste seyahat edenlere, trafikte seyir halinde bulunan araçlara ve yaya vatandaşlarla buluşturuldu. Vatandaşlara dağıtılan sebze fideleri, katı atıklardan üretilen elektrik enerjisi ve üretim sonucunda açığa çıkan ısı enerjisi ile bin metrekarelik serada yetiştiriliyor.

"Enerjiden geri kalan ısı ile seralarda fide yetiştiriyoruz"

Yetiştirilen sebze fideleri hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Osman Engin, "Orduzu Katı Atık Entegre Tesisimizde çöpten elektrik enerjisi üretiyoruz. Bu enerjiden geriye kalan ısı ile seralarımızda fide yetiştiriyoruz. Seralarımızda yetiştirdiğimiz fideleri de her yıl ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtıyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri