CHP’li Alp’ten Kurultay Çıkışı: “Bu Kurultay Satıldı”

Kurultay sürecine ilişkin en sert değerlendirmesini yapan Alp, şunları söyledi: “Bu kurultay satıldı. Bu kurultay satıldığı için de iptal oldu. Bu kadar. Bu kadar açıktı. Al sana delil, al sana belge.”

Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’taki parti binasında yaptığı basın açıklamasında CHP’nin kurultay sürecine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kurultay delegelerine yönelik menfaat sağlandığını öne süren Alp, “Bu kurultay satıldı. Bu kurultay satıldığı için de iptal oldu. Bu kadar açıktı. Al sana delil, al sana belge” ifadelerini kullandı. Alp, Kars’taki parti örgütüne ilişkin de sert mesajlar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, parti binasında basın mensuplarının karşısına geçerek kurultay tartışmaları ve parti içindeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 yıllık avukatlık geçmişine dikkat çeken Alp, kamuoyunda tartışılan “mutlak butlan” kavramı ve kurultaya ilişkin yargı süreci üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Alp, “Ben şahsen 25 sene avukatlık yaptım. Hiç butlan davasına bakmamıştım. Ama günün birinde geldi, karşımıza çıktı” dedi.

“Kararı görmeden yorum yapmadım”

Dava sürecinde milletvekili olarak açıklama yapmaktan özellikle kaçındığını belirten Alp, bir hukukçu olarak iddia, savunma, delil ve hükmü görmeden değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını söyledi.

Alp, “Bu dava açıldığında ve karara çıkıncaya kadar inanın ki bununla ilgili çok fazla yorum yapmadım. Hukukçu olarak meseleye bakıyoruz. Hukukçu bir karara nasıl bakar? İddiasına bakar, savunmasına bakar, deliline bakar, ispatına bakar, hükmüne bakar. Ondan sonra bir kararı yorumlarsın” ifadelerini kullandı.

2023 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen CHP kurultayının ardından iptal istemiyle dava açıldığını anlatan Alp, dava sürecindeki kararları kendi değerlendirmesi üzerinden aktardı.

Delegelere menfaat sağlandığını öne sürdü

Alp, açıklamasında kurultay delegelerinin iradelerinin para, görev ve çeşitli menfaatler karşılığında yönlendirildiğine ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Bazı delegelerin kendilerinin veya yakınlarının CHP’li belediyelerde işe alındığını, bazı isimlerin belediye meclis üyeliği ve çeşitli yönetim kurulu görevlerine getirildiğini öne süren Alp, basın toplantısında çok sayıda isim ve görev sıraladı.

Alp, söz konusu görevlendirmelerin kurultay sonrasındaki süreçle bağlantılı olduğunu savunarak, bunların kurultay delegelerinin tercihleri üzerinde etkili olduğuna ilişkin iddiaların delili olduğunu ileri sürdü.

Bu bölümde dile getirilen isimler, görevlendirmeler ve bunların kurultaydaki oy tercihleriyle bağlantılı olduğu yönündeki değerlendirmeler Alp’in iddiaları olarak kamuoyuna yansıdı.

“Al sana delil, al sana belge”

Kurultay sürecine ilişkin en sert değerlendirmesini yapan Alp, şunları söyledi:

“Bu kurultay satıldı. Bu kurultay satıldığı için de iptal oldu. Bu kadar. Bu kadar açıktı. Al sana delil, al sana belge.”

Alp, parti içerisinde yeniden olağan kurultay sürecinin işletilmesi, delegelerin belirlenmesi ve örgütlenme sürecinin yenilenmesi gerektiğini savundu.

Kars örgütüne ilişkin de konuştu

Basın açıklamasının önemli bir bölümünü CHP Kars örgütüne ayıran Alp, geçmişte parti binasına gelmediğini ve kendisine yönelik ihraç girişimleri yaşandığını anlattı.

Kendisi hakkında geçmişte ihraç süreci yürütmeye çalışan parti yöneticilerine yönelik sert ifadeler kullanan Alp, Kars örgütünün kendisini yenileyeceğini söyledi.

Alp, “Kars örgütü kendini yenileyecektir” diyerek parti içerisindeki yeni döneme ilişkin mesaj verdi.

Daha önce kendisine karşı tutum alan isimlerin artık partide bulunmadığını savunan Alp, “Ben nasıl dik durduysam 3 sene boyunca, nasıl dik durduysam böyle gidersin. Anahtarı, kapıyı masanın üstüne bırakır gidersin” ifadelerini kullandı.

Parti içindeki bazı isimlere ağır suçlamalar

Alp, konuşmasının sonunda kurultay süreci, belediyelerdeki yolsuzluk iddiaları ve parti içindeki ayrışmalar arasında bağlantı bulunduğunu öne sürdü.

Bazı eski parti yöneticileri ve isimler hakkında “hırsızlık” ve “yolsuzluk” ifadelerini kullanan Alp, bunların kendi siyasi değerlendirme ve iddiaları olduğunu sert sözlerle dile getirdi.

Alp, konuşmasını Kars üzerinden verdiği mesajla tamamlayarak, “Bu hırsızlığın ilk imzası Kars’tan atılmıştı. Yine ilk imzasını da Kars’tan attık, gönderdik” dedi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in basın toplantısında dile getirdiği kurultay, görevlendirme ve yolsuzlukla ilgili ifadeler, Alp’in açıklama ve iddialarını yansıtıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri