Kars’ta yaptırdığı lüks ve turistik otelden sonra, hakkında ileri sürülen, “Kars’tan siyaset düşünüyor, milletvekili adayı olacak” söylentilerine açıklık getiren Çapan, “Politikayı bıraktım. Ama solculuk devam sonuna kadar. Kars’tan veya başka bir yerden milletvekili adayı değilim. Dediğim gibi politikayı bıraktım.” diye konuştu.
Gürbüz Çapan, “Şu anda gerçekten çok güzel olan oteli, siyasi yatırım ve beklenti için yapmadınız mı?” sorumuza ise şu yanıtı verdi:
“Hayır. Bir kere ben Kars’ı seviyorum. Benim olduğum yerde hep Kars olmuştur. Benim torunlarım, ‘Nerelisiniz?’ sorusuna, ‘Kars’ yanıtını veriyorlar. Karslı olan torunlarımın Kars’ta dikili bir taşı olsun istedim. Yarın Kars’a gelip, ‘Karslıyız’ dediklerinde, ‘Burası bizim ve burası bize dedemizden kalma’ demeliler. Artık torunlarım, ‘Kars’ta neyiniz var? Dikili taşınız var mı?’ diyenlere ‘Evet var’ diyecekler.”
Gürbüz Çapan, “Her işletme ticaridir kuşkusuz. Doğal olarak otel de öyle. Ama ben orayı biraz da kültür ve sanat merkezi olarak düşündüm. 8 bin kitap gönderdim. Gençlerimiz, öğrenci arkadaşlarımız gidip yararlansınlar. Herkese açıktır kitaplık. Kars’ta okuma alışkanlığını artırmalıyız. Kars eskiden Türkiye’de okuma-yazma anlamında önemli bir merkezdi. O çıtayı özellikle gençlerimizle yeniden yakalamak ve yükseltmek gerekiyor. Ben biraz da bunun uğraşı ve mücadelesi içinde olacağım.” dedi.