Fiyatını gören kaçıyor: Bu kadarına da pes dedirtti

Türkiye genelinde 1 Temmuz itibarıyla hayata geçirilen depozitolu iade sistemi (DOA) makinelerinin hizmete girmesinin hemen ardından, Kars’taki marketlerde su fiyatlarına fahiş zam yapıldı.

Çevre kirliliğinin önüne geçmek ve geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla Türkiye genelinde uygulamaya konulan DOA depozitolu iade makineleri, kısa sürede vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tüketiciler, içtikleri su ve meşrubatların plastik şişelerini bu makinelere iade ederek şişe başına 1 TL ücret iadesi almaya başladı. Ancak sistemin devreye girmesinin üzerinden henüz günler geçmişken marketlerden gelen zam haberi "bu kadarına da pes" dedirtti.

1 TL İADE GELDİ, SUYA 5-7 TL ZAM YAPILDI

Depozito uygulamasını fırsat bilen zincir ve yerel marketler, su fiyatlarını jet hızıyla yukarı çekti. Kars’taki market raflarında en çok tüketilen 0,5 litrelik pet şişe suların fiyatı, birkaç gün öncesine kadar 7,5 - 10 TL bandında satılırken, yapılan son zamla birlikte bir anda 15 TL seviyesine fırladı.

VATANDAŞ TEPKİLİ: "DEPOZİTONUN ACISINI BİZDEN ÇIKARIYORLAR"

Geri dönüşüme katkı sağlamak ve ufak da olsa aile bütçesine destek olmak amacıyla makineleri kullanan Karslı vatandaşlar, su fiyatlarındaki bu ani ve fahiş artışa sert tepki gösterdi.

Duruma isyan eden tüketiciler, "Geri dönüşümden 1 TL kazanacağız derken, suya neredeyse iki katı zam yaptılar. Depozito sisteminin yükünü yine tüketicinin sırtına yüklediler. Fiyatı gören raftan uzaklaşıyor. Yetkililerin bu fırsatçılığa karşı acilen denetim başlatmasını istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri