Geleneksel Oyunlar Tırı Kars’ta Çocuklarla Buluşuyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Geleneksel Oyunlar Tırı”, 8 Eylül 2025 tarihinde Kars’a geliyor.

Kars Atletizm Sahası’nda saat 12.00 – 18.00 arasında kurulacak olan tır, hem çocuklara hem de ailelere nostaljik ve eğlenceli bir gün yaşatacak.

Mendil kapmaca, sek sek, ip atlama, halat çekme gibi geçmişin unutulmaya yüz tutmuş oyunlarını günümüze taşıyan Geleneksel Oyunlar Tırı, kültürel mirasın yaşatılmasına da katkı sağlıyor.

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü, tüm Karslıları bu keyifli etkinliğe davet ederek, “Ailece katılım gösterebileceğiniz bu organizasyonda hem eğlenecek hem de geleneksel oyunlarımızı hep birlikte yeniden hatırlayacağız. Herkesi bekliyoruz,” dedi.

Unutulmaz bir gün geçirmek ve geleneksel oyunlarla geçmişe kısa bir yolculuk yapmak isteyen herkes, 8 Eylül’de Kars Atletizm Sahası’nda buluşuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri