İki devlet tek millet sahada: Kars'ta tatbikat başladı

MSB'nin açıklamasına göre, Haydar Aliyev-2026 Tatbikatı kapsamında Nahçıvan Müstakil Ordu birlikleri Kars’a giriş yaptı. Hasret Köprüsü’nde düzenlenen karşılama ve bayrak teatisi, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin sahadaki yansıması oldu.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki askeri iş birliği bir kez daha sahaya yansıdı. Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi açıklamasına göre, Haydar Aliyev-2026 Tatbikatı’na katılacak Nahçıvan Müstakil Ordu Komutanlığı birlikleri Türkiye’ye giriş yaptı. MSB, bu haberi "Kardeşlerimiz geldi!" başlığı ile paylaştı.

KARS'TA TATBİKAT GERÇEKLEŞİYOR

Birlikler, Kars’ta bulunan 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda icra edilecek tatbikat için bölgeye ulaştı. Karşılama, 5’inci Hudut Tugay Komutanlığı personeli tarafından Hasret Köprüsü’nde gerçekleştirildi.

Törende, iki ülke askerleri arasında bayrak teatisi yapıldı. Bu sembolik an, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki “iki devlet, tek millet” anlayışının askeri alandaki güçlü yansıması olarak öne çıktı.

Tatbikatın, iki ülke ordusu arasındaki koordinasyonu artırması ve ortak harekat kabiliyetini geliştirmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri