İlçede 19 Mayıs Coşkusu: Survivor Parkuru ve Halk Oyunları Damga Vurdu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107’nci yıl dönümü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen renkli ve coşkulu törenlerle kutlandı.

Öğrencilerin kurduğu 'Survivor' parkuru ve yöresel halk oyunları gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Milli mücadelenin başlangıcının 107'nci yılı kutlamaları kapsamında ilçe genelinde düzenlenen resmi program, kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene; İlçe Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, Belediye Başkanı Zeki Elma, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Akköz ve Belediye Başkanı Elma, salonu dolduran ilçe halkının ve gençlerin bayramını kutladı.

"BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ 107 YIL ÖNCE YAKILDI"
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adıgüzel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla Türk milletinin şanlı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığını kaydetti. Adıgüzel, "Bu adımla milletimiz, kutsal vatan topraklarının asla işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Atatürk bu önemli günü gençlere armağan etmiştir. Gençlerimizin eğitimi ve gelişimi, ülkemizin yarınları açısından en büyük değerdir" dedi.

KAPALI SALONDA 'SURVIVOR' HEYECANI
Konuşmaların ardından sahne alan öğrenciler, okudukları Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabı ile salonda duygusal anlar yaşattı. Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Survivor Parkuru" gösterisi ise kutlamalara büyük hareketlilik getirdi. Zorlu parkurdaki atletik performansları heyecanla izlenen öğrenciler, protokol ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Bando gösterisi, müzik dinletisi ve bayrak şov ile devam eden programda, Mihralibey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen yöresel halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı.

Bayram coşkusu, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen çeşitli sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Muhammed Burak Akköz ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri