Kars AFAD ekibi Yalova'da deprem tatbikatı gerçekleştirdi

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi, sorumlu olduğu Yalova’nın Altınova ilçesinde geniş çaplı bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikat başarıyla tamamlandı.

Yalova genelinde gerçekleştirilen tatbikatta toplam 521 arama kurtarma personeli, 18 arama kurtarma aracı ve 23 afet grubu yer aldı. Tatbikatta 1370 personel ve 210 araç sahada görev yaptı.

Kars AFAD, sorumluluk alanı olan Altınova ilçesinde koordinasyon görevini yürüttü. Kars İl AFAD Müdürü Ömer Bozkurt’un önderliğinde; Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Ferdi Gürhan Şamcı ile AADYM Şube Müdürü Metehan Mor da tatbikata katıldı.

Tatbikat kapsamında; arama-kurtarma çalışmaları, yaralıların tahliyesi, enkaz kaldırma, barınma ve lojistik destek hizmetleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Tatbikatın, olası afet durumlarına hazırlık açısından önemli tecrübeler kazandırdığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri