Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kadir Gecesi mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"İslam dünyası olarak güzelliklerini yaşayıp müşahede ettiğimiz on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’e veda ederken, bu gece bin aydan daha hayırlı olan ve Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu Kadir Gecesini idrak edeceğiz.

Kur’an-ı Kerim’de, Kadir Gecesi hakkında, şöyle buyuruluyor: “Biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.”

Peygamber efendimiz (S.A.V.), kendisine peygamberliğin verildiği gece olan Kadir Gecesi hakkında, şöyle buyurmaktadır: “Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin- kul hakkı hariç- geçmiş günahları bağışlanır.” 

Ayet-i Kerime’lerde ve Hadis-i Şerif’te ne denli kıymetli, ehemmiyetli ve mübarek bir gece olduğu buyurulan Kadir Gecesini en iyi şekilde ihya edebilmeyi temenni ediyoruz. Hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesini can-ı gönülden tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri