Kars'ta En Etkili Hutbe İçin Yarıştılar: Birinci Müftü Yıldız Tarafından Ödüllendirildi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen "Etkili Hutbe Sunumu" yarışmasının Merkez İlçe Aşaması, Sultan Alparslan Camii Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Kars İl Müftülüğü, din görevlilerinin mesleki bilgi, birikim ve hitabet becerilerini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen mesleki yarışmalara bir yenisini daha ekledi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen "Etkili Hutbe Sunumu Yarışması Merkez İlçe Elemeleri", kentin manevi simgelerinden Sultan Alparslan Camii Külliyesi'nde manevi bir atmosferde yapıldı.

MİNBERDE HİTABET VE ETKİLİ SUNUM PERFORMANSI

Merkez ilçede görev yapan din görevlilerinin katıldığı yarışmada, her yarışmacı minbere çıkarak belirlenen kriterler çerçevesinde hutbe irat etti. Katılımcılar; ses tonu, vurgu, tonlama, Türkçeyi doğru kullanma, cemaatle göz teması kurma ve beden dilini etkili yansıtma gibi hitabet teknikleri üzerinden jüri tarafından titizlikle değerlendirildi.

BİRİNCİYE ÖDÜLÜ İL MÜFTÜSÜ YAVUZ YILDIZ TAKDİM ETTİ

Büyük bir heyecana sahne olan yarışmanın sonunda, jüri puanlamasıyla dereceye giren din görevlileri belirlendi. Yarışmada üstün performans göstererek derece elde eden din görevlilerine ödülleri ve kurumsal hediyeleri, Kars İl Müftüsü Yavuz Yıldız tarafından takdim edildi.

KARS'I BÖLGE AŞAMASINDA TEMSİL EDECEK

Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Yavuz Yıldız, minberin İslam dinindeki tebliğ ve irşat makamı olarak önemine dikkat çekerek, yarışmaya katılarak hitabet becerilerini sergileyen tüm din görevlilerini tebrik etti.

Merkez ilçe aşamasında jüriden en yüksek puanı alarak birinci olan din görevlisi, ilerleyen tarihlerde takvimi açıklanacak olan il finali ve ardından düzenlenecek bölge şampiyonasında Kars’ı temsil etme unvanını kazandı. Müftülük, Kars adına yarışacak personele sonraki aşamalarda başarılar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri