Freebird Airlines Havayolları tarafından dün gerçekleştirilen özel seferle, Kars Harakani Havalimanı’ndan ilk dış hat uçuşu Cidde’ye yapıldı. Böylece bölgedeki vatandaşlar, kutsal topraklara direkt uçuş imkanı buldu.
Kars Harakani Havalimanı’ndan ilk kez umrecileri direkt olarak Cidde’ye uğurladıklarını belirten Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Umreye giden hemşehrilerime hayırlı, manevi kazanımları yüksek, huzurlu bir umre diliyorum. Yolları, bahtları açık olsun” dedi.
Programda konuşan Kars İl Müftüsü Yavuz Yıldız ise, “Şimdi dua zamanı, tövbe zamanı. Manevi dünyamıza yeni bir pencere açmak, çıktığımız bu kutsal yolculukta amacımıza ulaşmak için zihnen, fikren, kalben tevhid inancımıza yoğunlaşma zamanı. Rabbim, arınmış bir şekilde yurda ve sevdiklerinize dönmenizi nasip etsin” diye konuştu.
Müftü Yıldız’ın yaptığı duanın ardından umreciler, yakınlarının gözyaşları ve dualarıyla kutsal topraklara uğurlandı.