Kars Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü (KARSDAK) Başkanı Özfer Koçak, zirveye sırtında taşıdığı kayaklarıyla tırmanarak, dağı boydan boya kayakla indi.
KARSDAK üyesi sporcular, yaklaşık 10 yıldır her hafta sonu; yaz-kış, yağmur-çamur ya da fırtına demeden Yahni Dağı’na antrenman tırmanışları gerçekleştiriyor. Bu hafta sonu yapılan tırmanış ise diğerlerinden farklı bir heyecana sahne oldu. Yoğun kar birikintisini fırsat bilen kulüp başkanı Özfer Koçak, yanına kayak takımını da alarak zirveye ulaştı.
Zirveye ulaştıktan sonra hazırlıklarını tamamlayan Koçak, Yahni Dağı’nın dik yamaçlarından aşağıya doğru süzülerek kayak yaptı. Dağı boydan boya kayakla inen Koçak, Yahni’nin kendileri için çok özel bir yer olduğunu belirterek, "Daha önceki yıllarda da dağcı arkadaşlarımızla burada kayak yapmıştık. Yahni Dağı bizim için dört mevsim mutluluk kaynağı. Bu sene karın yoğun olması, bu keyfi daha da artırdı" dedi.
ADRENALİN VE DOĞA BİR ARADA
Kars’ın kış turizminde Sarıkamış’ın yanı sıra alternatif rotaların da bulunduğuna dikkat çeken sporcular, Yahni Dağı’nın bakir doğasının doğa sporları ve serbest kayak (freeride) tutkunları için büyük bir potansiyel taşıdığını vurguladı. KARSDAK üyeleri, bölgedeki dağcılık ve arama-kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra bu tür sportif etkinliklerle kentin tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.