Zehir tacirlerine dev darbe: Kars dahil 69 ilde 1005 şüpheli yakalandı, 423 tutuklama!

Aralarında Kars'ın da yer aldığı 69 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda bin 5 şüpheli yakalanırken, tonlarca uyuşturucu madde ve milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde ülke genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son bir haftanın en büyük operasyon zinciri gerçekleştirildi.

Gençleri ve toplumu zehirleyen uyuşturucu tacirlerine (sokak satıcılarına) yönelik emniyet güçlerinin amansız mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Türkiye genelinde geniş bir coğrafyaya yayılan operasyon dalgasıyla uyuşturucu şebekelerinin dağıtım ağlarına ağır bir darbe indirildi.

69 İLDE SENKRONİZE NARKO-KISKAÇ

Mücadele kapsamında; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu tam 69 ilde düğmeye basıldı.

DEV KADRO VE TEKNOLOJİK DESTEK SAHADAYDI

Zehir tacirlerinin inlerine girmek için adeta küçük bir ordu harekete geçirildi. İl Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirilen dev operasyonlarda;

  • 1.505 ekip,

  • 3 bin 815 personel,

  • 23 hava aracı ve

  • 49 narkotik dedektör köpeği aktif olarak görev aldı.

MİLYONLARCA UYUŞTURUCU HAP VE BİNLERCE KİLO MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik timlerinin şüphelilere ait ikamet, araç ve iş yerlerinde yaptığı aramalarda uyuşturucu ticaretinin ulaştığı ürkütücü boyutlar deşifre edildi. Son 1 hafta içerisindeki aramalarda;

  • 708 kilogram uyuşturucu madde,

  • 2 milyon 971 bin 219 adet uyuşturucu hap ele geçirilerek sokaklara sızması engellendi.

423 ŞÜPHELİ DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDA

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan toplam 1.005 şüpheliden adli makamlara sevk edilen 423’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan şahıslardan 138’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer şüphelilerin emniyet ve adliyedeki yasal işlemlerinin titizlikle devam ettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri