Büyükelçi Tılly, Kars ziyaretini değerlendirdi

Büyükelçi Tılly, Kars ziyaretini değerlendirdi

Avusturya Büyükelçisi Ulrıke Tılly, şehri görmek, ticaret, turizm, hayvancılık ve demiryolu sektörlerini tanımak anacıyla geldiği Kars’ta bir dizi ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ  / KARS HAKİMİYET

Büyükelçisi Ulrıke Tılly beraberindeki heyet ile birlikte Kars Valisi Türker Öksüz, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde Birlik Başkanı Mecit Boran, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Berkay Çelik ile bir araya geldi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile görüşmesinin ardından Gazetemize açıklamada bulunan Avusturya Büyükelçisi Ulrıke Tılly, öncelikli olarak Kars’ı görmek istediklerini ve ticaret sektörlerini tanımak, turizm, hayvancılık ve demiryolları sektör temsilcileri ile bir araya gelmek isçin Kars’ta olduklarını söyledi.

Kendilerine göre politika ile ticaretin iç içe olduğuna vurgu yapan Büyükelçisi Ulrıke Tılly, “Başta Kars Valisi Türker Öksüz olmak üzere, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde Birlik Başkanı Mecit Boran ile bir araya geldik. Makam sahipleri ile görüşmelerimizde hangi işbirlikleri yapabiliriz ve nasıl destekler sunabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk.  Bizim işlerimizde politika ve ticaret iç içe geçer. Bölge insanının cana yakınlığını, bölgenin güzelliğini gördük ve çok hoşumuza gitti. Kars’ta Vali, Belediye Başkanı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Kalkınma Ajansı, kırsal Kalkınma Ajansı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bazıları ile işbirliğimiz var ve yeni ilişkiler nasıl kurulur ve geliştirilir ve gereğini yapabiliriz. Bunları araştırıyoruz. Özellikle eğitim konularında da işbirliği yapabiliriz. Tarımsal, hayvancılık, turizm ve eğitim konularında destekler sunmak konularında makam sahipleri ile görüşmelermiz oldu. Bölgeyi daha iyi tanımak istiyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler