DEM Parti Kars'ta seçimlere itiraz etti

DEM Parti Kars'ta seçimlere itiraz etti

DEM Parti Kars Belediye başkan adayı Kenan Karahancı, yerel seçimde Kars’ta ikamet etmeyen 4 bin 180 güvenlik görevlisinin Kars’ta oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptali için İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi sundu.

DEM Parti Kars Belediye başkan adayı Kenan Karahancı, Pazar günü yapılan yerel seçimde şehirde ikamet etmeyen 4 bin 180 güvenlik görevlisinin Kars’ta oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi sunduklarını açıkladı.
Karahancı, Kars halkının gasp edilen iradesine sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirterek, “Partimizin Kars il eş başkanı Seyfettin Gönel, Belediye eş başkan adayı Arzu Savaş Derman, belediye meclis üyeleri ve DEM Parti Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Alaca ve Avukat Sertaç Çelikkaleli birlikte İlçe Seçim Kuruluna itirazlarımızı belgeleriyle birlikte sunduk. Kazandık vazgeçmiyoruz. Bildiğiniz üzere 31 Mart pazar günü yapılan yerel seçimlerde Kars'ta çok büyük bir usulsüzlük yaşandı. Kars halkının iradesine yeni bir kayyum ataması boyutuyla dışarıdan 4.180 güvenlik görevlisi getirilip burada oy kullanmaları sağlandı. Bu şu anlama geliyor; ‘Kars'ta yaşamayan Kars’ı bilmeyen, Kars’ın havasını solumayan, Kars ile ilgili herhangi bir geçmişi olmayanların bir günlük Kars ziyaretiyle şehre gelip Kars’ın ve Karslının iradesine ipotek koymasıdır’ Bu bağlamda biz de bunu yanlış bulduğumuzu bunun Kars halkının iradesinin yok saldığını belirterek bu konuda gereken girişimler yaptık. Elde ettiğimiz bir belge ve bilgiler ile görüntüleri bugün İlçe Seçim Kuruluna başvurarak seçimini iptali için gereken her türlü girişimi yapacağımıza söyledik ve başvurumuzu bu şekilde gerçekleştirmiş olduk.
Beklentimiz şudur; ‘Vicdanın hâkimlerin vicdanlarını ön plana çıkartarak bu seçimin iptalini sağlamalarıdır.’ Bu şu anlama gelecektir; eğer böyle bir şey yapılırsa gerçekten Kars halkının iradesine kesinlikle ve kesinlikle sahip çıkılacağının bilinmesini sağlayacaktır. Eğer buradan olumlu bir cevap çıkarsa en kısa sürede Kars halkı kendisinin hangi partide görmesi gerekiyorsa hangi partiyi seçiyor ise biz o zaman yeninden seçileni başımız gözümüzün üstünde kabul edeceğiz. Kars Belediyesini, Kars halkının iradesini yansıttığını söyleyeceğiz.
Oysa biz şu anda asla ve asla seçilmiş kişiyi Kars Belediye başkanı olarak kabul etmiyoruz. Kaderimizi belirlemelerini kabul etmiyoruz. Bu bağlamda söylüyoruz ki Karsımıza, seçmenimize ve Kars halkına kesinlikle ve kesinlikle sözümüzdür: Biz bunların bu usulsüzlüğünü kabul etmiyoruz ve sonuç itibariyle bekliyoruz ve diyoruz ki bir an evvel usulsüzlük giderilsin ve yeniden seçime gidilsin” dedi.

Kaynak:Kader Yurdagül

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler