Dr. Perincek: “Maskeni tak hayata sağlıkla bak”

Dr. Perincek: “Maskeni tak hayata sağlıkla bak”

Maske takmak Covid-19 pandemisinin yayılmasını yavaşlatıyor.

KARS HAKİMİYET

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, yapılan araştırmalarda, koruyucu maske kullanımının, koronavirüsün yayılmasının önlenmesine katkı sağladığı tespit edildiğini söyledi.

Perincek; “Araştırmalar, ağız ve burun maskelerinin konuşurken hava akışını engellediği ve bu şekilde enfeksiyon içeren parçacık ve damlacıkların havaya yayılmasını önlediği yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır.” dedi.

Kars’ta belirlenen cadde ve sokaklar haricinde maske takmanın zorunluluğun olmadığı kentlerdeki vaka sayıları ile maske takmanın zorunlu olduğu kentler arasında önemli bir farklılık tespit edildiğine değinen Perincek, “Bu da bizlere maske takmanın Covid-19'un yayılmasının yavaşlamasına katkı sağladığını göstermektedir.” diye konuştu.

Perincek; ağız ve burun maskesinin koronavirüsten korunmak için yeterli olmadığının altını çizerek, koronavirüsün bulaşmasını engellemek için sosyal mesafe kuralına uyulmasının ve insanların düzenli olarak ellerini sabunla yıkayarak, dezenfekte etmesinin şart olduğuna değindi.

Covid-19'un daha yaygın görüldüğü illerden gelen kişilerin asemptomatik taşıyıcı olabileceği hiçbir zaman unutulmaması gerektiğine de dikkat çeken Perincek, izolasyon kuralları gereği bu kişilerle 14 gün süresince görüşmemesi gerektiğinin önemini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler