Europa - Orient Rallye’nin kalbi Kars’ta attı

Europa - Orient Rallye’nin kalbi Kars’ta attı

Ralliciler Nuh'un Gemisi maketini Karahan Çayı'na bıraktılar

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Europa-Orient Rallye Oldtimer ve Youngtimer araçların katılabildiği dünyanın son otomobil macera ve dostluk rallicileri, Kars'ta Nuh'un Gemisi'nin maketini Karahan Çayı'na bıraktı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından desteklenen, dünyanın her yerinden profesyonel ve amatör ralli tutkunlarının Oldtimer ve Youngtimer araçlarla katılabildiği Europa - Orient & Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin 14.sü düzenleniyor.

Almanya’dan start alan ve sırayla Avustralya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan üzeri Türkiye’ye gelen Ralliciler Gürcistan’a geçtiler ve sonra tekrar Türkiye’ye giriş yaparak Kars’a geldiler. Geceyi Kars’ta geçiren Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden, 110 kişi ve 56 aracın bulunduğu ralliciler, geldikleri Akyaka Karahan Köyü’nde yanlarında hazırladıkları Nuh’un Gemisi maketini şarkılar eşliğinde Karahan Çayı’na bıraktı, ardından da Karahan İlkokulu’nda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

56 araçla Karahan köyüne gelen ralliciler gruplar halinde köyden geçen Karahan Çayı’na yolda buldukları malzemelerle hazırladıkları maket gemi, sal ve sandalları bırakarak yarıştırdılar. Fazla uzağa gidemeyen gemileri 6 yaşındaki Burak Aydın sudan çıkartarak evine götürdü.

Renkli görüntülerin yaşandığı organizasyon ile açıklamalarda bulunan Europa-Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin, “Europa-Orient Doğu Bat Rallisi’nin 14. Düzenliyoruz. 11 yıldan beri Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Temsilciliği ile bir sürede Kültür Bakanlığı ile bu projeyi destekliyoruz. Bizim amacımız Türkiye’nin imaj ve tanıtım projesi çerçevesinde yaptığımız projeyle Türkiye’yi daha iyi tanıtmak. Avrupa’da oluşan olumsuz havayı ve kamuoyunu biraz daha bilgilendirmek ve için değişik yerlere gidiyoruz. Kars’ta bunlardan birisidir” dedi.

11 ülkeden yola çıkanların Kars’ta buluştuğunu ifade eden Serin, “11 ülkeden yaklaşık 110 yarışmacı, 56 araçla geldik buraya, buradaki amacımız Karahan Köyü’ne gelip Nuh’un gemisi maketini yapıp, dereden de bunu göndermek. Aynı zamanda okula giderek, okulda çocuklara getirdiğimiz hediyeleri paylaşmak. Almanya’dan start aldık. 11 Mayıs’ta, sırasıyla Almanya, Avustralya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan üzeri geldik. Türkiye’den İstanbul ve Ankara’da 19 Mayıs etkinliklerine katıldık. Önceki gün Gürcistan’da idik. Batum’da kaldık. 2 gün Batum etkinlikleri yaptıktan sonra bugünde Türkiye’ye giriş yaptık. Buradan da Doğubayazıt’a geçeceğiz” diye konuştu.

Karahan Köyü Muhtarı Selahattin Kaçan da böyle bir organizasyonun köylerinde yapıldığından çok memnun olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

europa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(1).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(2).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(3).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(4).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(5).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(6).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(7).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(8).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(9).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(10).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(11).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(12).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(13).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(14).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(15).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(16).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(17).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(18).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(19).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(20).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(21).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(22).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(23).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(24).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(25).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(26).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(27).jpgeuropa---orient-rallye’nin-kalbi-kars’ta-atti-(28).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler