Kars Belediyesine mesai sonrası haciz

Kars Belediyesine mesai sonrası haciz

Kars Belediyesine geçmiş dönem borçlarından kaynaklı hacizler, mesai mevhumu gözetilmeksizin devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Daha önce olduğu gibi dün akşamda mesai sonrası belediyeye gelen alacaklı firmanın avukatı haczedecek bir şeyler bulmak için birimleri araştırdı. Ardından da daha önce iki kez haczedilen ve yediemine teslim edilen eşyalar bir kez daha haczedilmek istendi.

Mesai sonrası başlatılan icra işlemi Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, başkan yardımcıları tarafından tepkiyle karşıladı.

İcra işlemi devam ettiği sırada, haciz işlemi yapıldığını sosyal medya hesabından duyuran Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, daha önce yediemin listesine alınan belediye başkanlık büro malzemelerinin kamu yararı ve haczedilemezlik kararına rağmen hukuk dışı biçimde gasp edilmeye çalışıldığı açıklandı.

Başkan Bilgen sosyal medya hesabından, “Hizmet etmek ve usulsüz alacaklara izin vermemek için hemşehrilerimizi belediyelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Masa ve koltuk derdimiz yok. Sokakta, parkta da çalışırız ama şehre ait olanı hukuksuz biçimde almaya kalkan kimseye vermeyeceğiz. Karslılar sahip çıkarsa yolsuzluk yaptırmayacağız yolları yapacağız. Aynı alacak için hem temlik yapıp alacağı başkasına devreden hem de kendi ayrıca tahsile yeltenen firma ile hukuki süreç devam ederken, yapılan belediyeyi çalışamaz hale getirme hesabıdır. Biz Hüseyin değiliz ama Kars halkı da Küfe halkı değil. Adaletle, hakkaniyetle yönetilecek, hırsızlığa, ayrımcılığa ve zulme izin verilmeyecek.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in bu ifadelerinin ardından polisin Kars Belediyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.

Haciz işlemini gerçekleştiren ilgili firmanın avukatının belediyeden ayrılmasının ardından Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in sosyal medya hesabından yaptığı ikici bir mesajda; “Duyarlılık gösteren herkese teşekkürler. Fiili mevcutlu haciz şimdilik durdu. Aynı eşyalar 3.kez yeniden yediemin olarak bize teslim edildi. Belediye demek, şehremini yani şehrin emini demektir. Biz ayrıca yedieminiyiz!” dedi.

kars-belediyesine-mesai-sonrasi-haciz-(1).jpgkars-belediyesine-mesai-sonrasi-haciz-(2).jpgkars-belediyesine-mesai-sonrasi-haciz-(3).jpgkars-belediyesine-mesai-sonrasi-haciz-(4).pngkars-belediyesine-mesai-sonrasi-haciz-(2).pngkars-belediyesine-mesai-sonrasi-haciz-(1).pngkars-belediyesine-mesai-sonrasi-haciz-(3).png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler