Kars eksi 20’yi gördü

Kars eksi 20’yi gördü

Doğu Anadolu Bölgesi etkili olan soğuklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu Kars'ta ağaçlar kırağı tutarak beyaz çiçek açtı.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu kentte Kars Çayı ile birlikte beyaza bürünen ağaçlar görsel şölen sundu.

Sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığı eksi 15 derece ölçüldü.

Kars’ta gün içerisinde hava sıcaklığının eksi 5 derece olduğu tahmin edilirken, merkezde kar kalınlığı 9 santimetre, Sarıkamış Kayak Merkezinde ise kar kalınlığı ise 39 santimetre olarak ölçüldü.

Kars'ta etkili olan soğuktan kırağı tutan ağaçlar ilkbaharda meyve ağaçlarının çiçek açmasını anımsattı. Ağaçların Kars Çayı'na yansıması ise görenleri büyüledi. Kentte hava sıcaklığı gece eksi 20 derece olarak ölçüldü.

BUZLANMA VE DON UYARISI:

Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

kars-eksi-20’yi-gordu-(1).jpgkars-eksi-20’yi-gordu-(2).jpgkars-eksi-20’yi-gordu-(3).jpgkars-eksi-20’yi-gordu-(4).jpgkars-eksi-20’yi-gordu-(5).jpgkars-eksi-20’yi-gordu-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler