Kars Kalesi’nden kartpostallık görüntü

Kars Kalesi’nden kartpostallık görüntü

Baharın gelmesiyle birlikte hem Kars’a gelen ziyaretçiler hem de Kars halkı Kars Kalesini fotoğraflarla ölümsüzleştiriyorlar.

Esma ÖZTÜRK

Kars merkezde bulunan Kars Kalesi tarihin önemli olaylarına tanıklık etmiş gezilip görülmesi gereken yerlerden biri. Gerek tarihi açıdan olsun gerekse de mimari açıdan olsun son zamanlarda ziyaretçi akınına uğruyor. Sabahın erken saatlerinde ve gün batımına yakın gelen ziyaretçiler hem Kars Kalesi manzarasını hem de şehrin tepeden kuş bakışı manzarasını fotoğraflarla ölümsüzleştiriyorlar.

Kars’ın şehir planlamasının dikkat çektiğini ve kaleden bakıldığın muazzam bir düzene sahip olduğunu belirten ziyaretçiler şu ifadeleri kullandılar: “Kars’a ikinci gelişimiz diğer geldiğimizde Kaleden fotoğraf alamamıştık. Şehre buradan bakmak insanı gerçekten büyülüyor. Öğrendiğimiz kadarıyla Kars, Osmanlı, Rus ve Ermeni mimarilerinin bir arada olduğu ızgara planlı birbirine paralel ve dik kesen geniş caddelerin kendini gösterdiği ve çift katlı bazalt taş uygulamasıyla Baltık mimari tarzında planlanmış bir şehir. Kars Kalesi tarafında bulunan Kaleiçi Mahallesi’nde daha çok Osmanlı eserleri bulunuyorken şehrin iç kısımlarında Rus ve Ermeni mimarisi kendini gösteriyor. Ayrıca 16. ve 17. yüzyıllarda şehirde birçok hamam köprü ve camii inşa edilmiştir. Yeni yapılan binalar bu şehrin tarihi binalarını gölgelese de Kars Kalesi’nden şehre bakıldığında oldukça güzel ve unutulmaz manzaralar bakanları büyülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler