Kars’ta Din Öğretimi Çalıştayı yapıldı

Kars’ta Din Öğretimi Çalıştayı yapıldı

Kars’ta İmam Hatip Okulları Platformu tarafından Din Öğretimi Çalıştayı yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında Öğretmenevinde yapılan toplantıda; İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Müseyip Aslanbenzer, İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından çalıştayla ilgili bilgi verilmesinin ardından, İl Milli eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından ilimizdeki İmam Hatip Okulları ve din öğretimi ile ilgili sunum yapıldı.

Vali Öksüz, yaptığı değerlendirmede; çocuklarımıza ve gençlerimize doğru din eğitimi verilmesi, onların milli ve manevi değerlerin yanında insani, ahlaki, kültürel ve demokratik değerlere sahip birey olarak yetişmeleri adına son derece büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, bu açıdan eğitim çağındaki çocuklarımıza ve gençlerimize verilen temel din eğitimi konusunda eğitim-öğretim kalitesinin artırılması, alt yapının oluşturulması ve kamuoyu oluşturmak amacıyla yapılacak çalışmaların ele alınacağı Temel Din Öğretimi Çalıştayı’nı önemli bulduğunu belirtti.

Vali Öksüz yaptığı açıklamada; “Devletimizin denetimi altında programları yapılan hem dinin hem de pozitif bilimlerin birlikte verildiği ve başarılı olduğu başka bir örnek dünyanın hiçbir yerinde yok. Devletimizin uyguladığı İmam hatip programlarını başarılı olduğunu görüyor ve daha da iyi olacağına inanıyoruz. Bizler çocuklarımıza yüce dinimizi doğru ve en önemli kaynağımız ve rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’den öğretmemiz büyük önem taşımaktadır. İslam Dini, kapsamlı bir medeniyet projesi seklinde bütün insanların huzur, güven ve mutluluğunu hedef almıştır. İlahi mesajın her yere ve herkese ulaşabilmesi için müminler İslam dinini öğrenmek ve öğretmekle mükellef tutulmuşlardır. Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik gelişmenin sağlanması, toplumun yaşam kalitesinin artması ve genç nüfusun değişen koşullara uyum sağlayarak ülkemizin küresel rekabette yerini alması için eğitim ve öğretim hayati önem taşımaktadır. Eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması kapsamında öğrencilerimize akademik başarılarının yanı sıra bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişiminin desteklendiği, bireylere ortak insani değerlerin ve değer farklılıklarının zenginlik olduğu bilinci kazandırılarak öğretmen ve öğrencilerimiz insani, milli, manevi, ahlaki, kültürel ve demokratik değerler eğitimi alarak yetişmektedir. Din eğitiminde bireyin öncelikle öğrendiği bilgileri zihinsel muhakeme süzgecinden geçirip sağlam kanaatler oluşturarak benimsemesi esas alınmalı, sonra bu bilgileri uygulayabilecek, gereklerini yerine getirebilecek bir yaşantı alışkanlığı kazanması, yaşantılarını da içten ve ahlaki değer ölçülerine uygun bir şekilde düzenlemesi sağlanmalıdır. Böylece kendine, değerlerine ve insanlara saygılı, özgürce inanan, inandıklarını teori-pratik bütünlüğü içinde erdemli yaşantılara dönüştürebilen bireyler yetiştirilecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler